Annons
X
Annons
X

SvD:s Räntekartan utsedd till årets innovation

SvD Näringslivs succésatsning på Räntekartan där över 30 000 läsare har fyllt i sina boräntor fick på torsdagskvällen ett av tidningsvärldens finaste pris – tidningen Medievärlden och Tidningsutgivarnas pris för Årets Innovation i tävlingen Årets dagstidning.

Av SvD
[object Object]
SvD Näringslivs Jan Almgren, Carolina Neurath, Peter Grensund, Mark Malmström, Olle Zachrison och Gunvor Frykholm jublar åt att Räntekartan valts till Årets innovation 2012. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Räntekartan,
som du hittar här, har hjälp tusentals användare i förhandlingen med banken om boräntevillkoren. I den interaktiva kartan kan man lätt jämföra hur ens boränta står sig mot grannens. För bara ett par dagar sedan kom post nummer 30 000 i den interaktiva kartan.

– Vi är fantastiskt stolta över den här utmärkelsen och att vi lyckats skapa ett digitalt verktyg som folk verkligen har nytta av. Här på SvD har vi stenhårt fokus på att vara innovativa i vår journalistik och det här var ett viktigt kvitto på att vi är på rätt spår, säger Olle Zachrison, chef för SvD Näringsliv.

Räntekartan utvecklades i tätt samarbete mellan reportrarna Carolina Neurath, Jan Almgren, webbredaktören Mark Malmström, utvecklingsredaktören Ola Henriksson och databasredaktören Peter Grensund och Olle Zachrison.

Annons
X

Många andra reportrar och redaktörer har också bidragit i arbetet kartan som hela tiden utvecklats i dialog med läsarna.

Läs mer hos Medievärlden här!

Årets innovation är en nyinstiftad kategori i tävlingen Årets Dagstidning, som är den årligt återkommande tävlingen för dagspressbranschen. De andra nominerade var Aftonbladet - Skapa TV och Norran - Skelleftequiz. Vinnaren avslöjades på en gala på Berns i Stockholm.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  SvD:s Per Einarsson vann priset i klassen Årets säljare och SvD Näringslivs chef Olle Zachrison var nominerad i klassen
  Årets medieledare.

  Kolla in den prisbelönta Räntekartan här svd.se

  SvD.se

  Annons
  Annons
  X

  SvD Näringslivs Jan Almgren, Carolina Neurath, Peter Grensund, Mark Malmström, Olle Zachrison och Gunvor Frykholm jublar åt att Räntekartan valts till Årets innovation 2012.

  Foto: JESSICA GOW / SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X