Så här gör du för att läsa kvällsrapporten

SvD:s nyhetssammanfattning Kvällsrapporten.
SvD:s nyhetssammanfattning Kvällsrapporten. Foto: Axel Hilleskog

Visste du att SvD:s populära Morgonrapport nu har fått ett syskon? Med Kvällsrapporten lotsar våra reportrar dig snabbt genom dagens viktigaste händelser – och rustar dig inför nästa dag.

Publicerad
Annons

I snart tre år har SvD:s nyhetsbrev Morgonrapporten hållit läsarna uppdaterade om det viktigaste som hänt medan de sov och hjälpt dem att möta nyhetsdagen som kommer. Nu förenklar vi det snåriga nyhetsbruset ytterligare genom en satsning på en liknande tjänst till kvällen. Kanske har du mellan jobb, matlagning och annan vardagsrusch missat vad som skett under dagen inom allt från svensk politik till stora utrikeskonflikter?

Med Kvällsrapporten, som är rappare i sitt format, får SvD:s prenumeranter en snabb nyhetsuppdatering av dagens tre viktigaste nyheter – och en enkel koll på vad som händer dagen efter. Vi avslutar alltid med en intressant utblick – en artikel där du som läsare kanske upptäcker något oväntat och överraskande.

Annons
Annons

– Vår uppskattade Morgonrapport har blivit en naturlig del av morgonrutinerna för många av våra prenumeranter. Med Kvällsrapporten vill vi erbjuda en liknande nyhetssammanfattning även på kvällen. Våra läsare har till exempel berättat att den passar perfekt när man nattar barnen eller som en snabb nyhetskoll innan läggdags, säger Johan Silfversten Bergman, redaktionell utvecklingschef.

Varje kväll klockan 20.00 presenterar någon av SvD:s kunniga journalister ett urval på SvD:s sajt som gör att du som prenumerant inom en minut är á jour med världsläget – och har en stabil grund att stå på inför vad som kan bli morgondagens största händelser.

Till skillnad mot Morgonrapporten testar vi just nu att inte skicka Kvällsrapporten som ett nyhetsbrev på mejl. Istället hittar du den högst upp på SvD:s sajt mellan klockan 20.00 och 22.30. Kvällsrapporten är endast för dig som SvD-prenumerant.

Vill du vara säker på att inte missa sammanfattningen av dagens viktigaste nyheter? Slå på pushnotiser i SvD:s app så plingar det till när den publiceras.

Vi vill gärna veta vad du som läsare tycker om sammanfattningen – därför kan du lämna en kommentar längst ner i varje rapport. Vi som skriver Kvällsrapporten varje vardag är Sophie Stigfur, Hanna Törnquist, Rikard Rosell och Fredrik Fahlman.

Annons
Annons

Varmt välkommen till Kvällsrapporten!

Så här gör du för att få Kvällsrapporten som pushnotis:

Se till att du har Svenska Dagbladets app. Du hittar den i App Store eller här (för Iphone) eller Google Play eller här (för Android-telefoner).

Sedan slår du på pushnotisen för Kvällsrapporten genom att gå in i din SvD-app, trycka på Inställningar –> Notisinställningar –> Kvällsrapporten. Här hittar du även fler av SvD:s pushnotiser. Du väljer själv vilka du vill slå på eller av.

Du kan alltid gå tillbaka hit om du skulle ångra dig.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons