X
Annons
X
Malin Hoelstad med sin prisade bild på utställningen på Jönköpings länsmuseum.
Malin Hoelstad med sin prisade bild på utställningen på Jönköpings länsmuseum. Foto: Joakim Ståhl

SvD:s Malin Hoelstad prisas i Årets Bild: ”Väldigt stolt”

En silvermedalj. Det blev resultatet för Svenska Dagbladets fotograf Malin Hoelstad när den prestigefyllda tävlingen - Årets Bild – avgjordes på lördagen. Här är de vinnande bilderna.

Nästan tre tusen. Så många stillbilder hade juryn att ta ställning till i årets upplaga av Årets Bild. En av de som prisades var SvD:s fotograf Malin Hoelstad som knep silver i kategorin Årets Vardagsliv.

– Jag är förstås väldigt glad och stolt över detta, säger Malin Hoelstad.

Malin Hoelstads prisade bild visar delar av en syrisk familj strax innan den återförenas med anhöriga.

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 14
Foto: David Lundmark/Dagens Arbete Bild 2 av 14
Foto: Jonathan Näckstrand/Frilans Bild 3 av 14
Foto: Carla Lomakka Bild 4 av 14
Foto: Niclas Hammarström Bild 5 av 14
Foto: Anders Wiklund/TT Bild 6 av 14
Foto: Pontus Orre/frilans/Aftonbladet Bild 7 av 14
Foto: Åsa Sjöström Bild 8 av 14
Foto: Niclas Hammarström Bild 9 av 14

Behörigt avstånd. När Pascaline Masika begravs måste familj och vänner hålla sig på avstånd. Även om kroppen ligger i en liksäck och kistan är desinficerad tar man inga risker. Dödligheten för Ebola kan ligga på uppåt 70-80 %.

Foto: Paul Hansen/Dagens Nyheter Bild 10 av 14

David mot Goliat Israels militära styrkor är en av Mellanösterns mest stridsvana och bäst utrustade krigsmakt. Man räknar in 170 000 soldater i aktiv tjänst. Flygvapnet har närmare 600 olika typer av flygplan och helikoptrar, vilket är tre gånger fler än Sverige. De som varje fredag närmar sig stängslet som isolerar Gaza varje fredag under ”Återvändandets marsch” använder stenkastning och ibland brinnande drakar som driver med vinden som vapen. De israeliska soldaterna svarar med tårgas och skarp ammunition.

Foto: Paul Hansen/Dagens Nyheter Bild 11 av 14

Emil hade drabbats av sjukdomen ALD som skadar hjärnan och det centrala nervsystemet. Det enda som kan stoppa förloppet är en stamcellstransplantation - men för Emil var det försent. Ingrid glömmer aldrig hur svårt det var att möta Emil i hans dödsångest. Frågan han ställde.

Foto: Paul Hansen/Dagens Nyheter Bild 12 av 14

De samlade är alla mandåer, en folkgrupp från västra Iran och Irak som plågats svårt av våld och förföljelser. Efter Saddams fall flydde överlevare till Sverige och i dag har ett hundratal samlats för att genomföra en ceremoni till minne av Johannes Döparen. En efter en kliver de frustande ner till Khaled, dopförrättaren, som i timtal står i knädjupt vatten.

Foto: Paul Hansen/Dagens Nyheter Bild 13 av 14

Det är augusti. Människor är tillbaka från semestrarna. Tunnelbanan är packad med pendlare när ett hundratal män i svarta uniformer, vissa med stora sköldar tränger sig in i vagnarna inför förvånade blickar. Demonstrationen är över och även nazister behöver ta sig hem.

Foto: Paul Hansen/Dagens Nyheter Bild 14 av 14