Annons
X
Annons
X

SvD:s läsare: ”Gör mig glad över att bo just i Sverige”

Texten om upprörda reaktioner och sågningar av svenska könsneutrala leksakskatalogerna engagerar SvD:s läsare. Hundratals har valt att kommentera nyheten om katalogbilder på flickor som leker med vapen och pojkar som dammsuger och stryker kläder.

”Varför är det indoktrinering när en pojke leker med en docka och inte när en pojke leker med ett automatvapen?”, skriver signaturen ”verklig”.

Av SvD
Pojkar som leker med flickleksaker och flickor som leker med pojkleksaker finns i årets mer könsneutrala katalog från leksaksföretaget BR.
Pojkar som leker med flickleksaker och flickor som leker med pojkleksaker finns i årets mer könsneutrala katalog från leksaksföretaget BR. Foto: TT

Leksaksjättarna BR och Toys´r´us i år könsneutrala leksakskatalog inför julhandeln gillas inte av alla. Tvärtom: ”hjärntvätt”, ”indoktrinering” och ”manshat” är några av kommentarerna på utländska nyhetssajter.

”Fler surrealistiska nyheter från det ockuperade Sverige. Den mest vansinnigt socialistiska, vaksamma, omhändertagande och helt enkelt paranoida samhälle i världen har nått sin bottenpunkt”, skriver John i Dublin på brittiska Daily Mails webbsajt.

”Det här är helt sjukt. En galenskap som lägger sig över väst som vi aldrig bad om” svarar Harry på samma sajt. Och Jb från Glasgow fortsätter: ”Att visa pojkar som leker med dockor och dockhus är helt oacceptabelt”.

Annons
X

Många av SvD:s läsare är inne på samma linje:

”Sverige är väl det enda landet i världen jämte England som har statsfinasierade genusprojekt, alla andra har avskaffat dessa då de är både onaturliga och skadliga. Ofattbart skrämmande att en oprövad och dessutom politisk pseudovetenskap kan få härja med våra barn”, skriver signaturen ”chainmail.

”Jag tror att de flesta svenskar tänker ungefär som andra människor i Europa. Det är vår rabiatfeministiska massmedia och politiker som hetsar leksaksföretagen att ta fram dessa ”könsneutrala” kataloger. Det liknar faktiskt paranoia. Varför kan vår klåfingriga överhet inte låta oss leva våra liv i fred?”, skriver ”Maryni22.”

”Det är inte störande när pojkar leker med dockor om de själva vill det. Det är däremot väldigt störande när vissa försöker uppfostra oss till att tycka att det skall vara normen. Låt barnen vara i fred. De behöver inte era pekpinnar.”, skriver Ruisrock.

Andra tycker att katalogen är nödvändig och ett positivt inslag i debatten.

”Tycker att det här är en bra grej. De ”könsneutrala” katalogerna speglar ju faktiskt verkligheten. Vad är det för ovanligt och speciellt med att även det manliga könet t.e.x dammsuger och stryker? Och att kalla pojkar som leker med dockor för ”extremt sjukt”, och liknande speglar förmodligen bara de personernas egen oförmåga att själva bryta med cementerade, så kallade ”naturliga” könsroller. Trots att det innerst inne hos dem egentligen finns en stark vilja till att göra det. Sådana här saker som detta med katalogerna gör mig glad över att bo just i Sverige.”, skriver Wyrd.

”Nä nu är det dags attt exportera genuspedagoger utomlands. Tänk vilka framsteg och utveckling de kan uppnå, kanske tom de andra länderna kan tänka lika rätt och bra som vi här hemma?”, skriver Rudmark.

Testa dig i senaste veckornas nyhetsquiz

V40 | Vad misstänks partiledaren för? quiz.svd.se V 39 | Vad heter den omstridda boken? quiz.svd.se V 38 | Bäst betalda fotbollsspelaren? quiz.svd.se

SvD

Annons
Annons
X

Pojkar som leker med flickleksaker och flickor som leker med pojkleksaker finns i årets mer könsneutrala katalog från leksaksföretaget BR.

Foto: TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X