Annons
X
Annons
X

SvD:s läsare ger företaget rätt

Nej, man får inte se ut hur som helst. På jobbet. SvD:s läsare ger företaget rätt. ” Klädkod är faktiskt en viktig del av det organiserade arbetslivet”, skriver signaturen Londonbo.

Det blev för mycket för arbetsgivaren när Markus Persson färgade håret rött.
Det blev för mycket för arbetsgivaren när Markus Persson färgade håret rött. Foto: BARBRO HALLIN / HELSINGBORGS DAGBLAD/SCANPIX

Att företaget reagerade med att skicka hem Markus från jobbet då han färgat håret rött möts av förståelse från majoriteten av läsarna. Många anser att han bröt mot företagets regler, då han kände till dess policy.

”Företagets behov måste styra. I vissa branscher är det uteslutet att köra den hårfärgen och frisyren. Här gäller det att granska vad den anställde och företaget kommit överens om vid anställningens ingående”, skriver signaturen Flint.

Och signaturen Faye är inne på samma linje.

Annons
X

”I vilket fall som helst, killen i artikeln visste om kraven och får skylla sig själv. Om företaget inte hade haft en policy är en annan fråga.”

Flera av läsarna har själva erfarenhet av klädkoder och anser att det är något man accepterat när man tar jobbet.

”Jag är säljare och förväntas ha kostym på mig. Hade jag klätt mig som killen i artikeln hade jag fått sparken”, skriver signaturen Marcus.

”Londonbo” anser att det är typiskt svenskt att uppmärksamma en liknande sak.

”Klädkod är faktiskt en viktig del av det organiserade arbetslivet. Själv jobbar jag på en bank och där förväntas det att man bär kavaj och slips”.

Däremot väcks frågor om var gränsen går och vem som bestämmer vad som är okej på en arbetsplats.

”Vem bestämmer vad som var ordentligt förr och att det är samma nu? Tänk dig en direktör i jeans för 50 år sedan då hade folk ju svimmat”, skriver signaturen Frisk.

LEDARBLOGGEN Ingen mänsklig rättighet med rödsvart frisyr på jobbet blogg.svd.se
Annons
Annons
X

Det blev för mycket för arbetsgivaren när Markus Persson färgade håret rött.

Foto: BARBRO HALLIN / HELSINGBORGS DAGBLAD/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X