X
Annons
X
Reportage

SvD:s bokcirkel: Att älska eller inte älska Ferrante

Jessika Gedin, Eric Schüldt, Kristina Sandberg och SvD:s litteraturredaktör Madelaine Levy diskuterar "Min fantastiska väninna", första delen i pseudonymen Elena Ferrantes Neapelserie. Inga andra böcker har varit så globalt hyllade de senaste åren. Men vad handlar de egentligen om? Och lever de upp till alla lovorden?

Jessika Gedin är programledare för "Babel" i SVT. Hon har tidigare grundat bokförlagen Tivoli och Koala och medverkat i radioprogram som "Spanarna". Foto: Malin Hoelstad
Läs mer om SvD:s kulturmagasin

Madelaine Levy: Vad handlar ”Min fantastiska väninna” om, för er?

Eric Schüldt: Om man ska bena ut vad som händer i den här boken så är det två tjejer som är kompisar. Den ena läser vidare. Den andra gifter sig tidigt. Det är en massa förväxlingar kring killar och kampen mellan familjer i det här kvarteret, och så slutar det med att den ena gifter sig. Och den sista sidan är en språngbräda till något som kan bli helt fantastiskt i de andra böckerna.

Jessika Gedin är programledare för "Babel" i SVT. Hon har tidigare grundat bokförlagen Tivoli och Koala och medverkat i radioprogram som "Spanarna".

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 6

Eric Schüldt leder "Text och musik med Eric Schüldt" i P2 samt podden "60 minuter" för Expressen.

Foto: Malin Hoelstad Bild 2 av 6
Foto: Malin Hoelstad Bild 3 av 6

Kristina Sandberg är författare och litteraturkritiker i SvD.

Foto: Malin Hoelstad Bild 4 av 6
Foto: Malin Hoelstad Bild 5 av 6
Foto: Malin Hoelstad Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X