Tio klassiska klipp med Bowie

David Bowie var ett strålande intervjuoffer, skriver Harry Amster.
David Bowie var ett strålande intervjuoffer, skriver Harry Amster.

David Bowie var ett strålande intervjuoffer när han var på det humöret. Som när han gästade Conan O'Briens pratshow och drev med sig själv genom att sjunga en vaggvisa på ”Bowie-manér”. Eller berättar om hur han flyttade till heroinets huvudstad. För att inte tala om hur han reagerar när sonen revolterar. Harry Amster väljer bland intervjuerna.

Under strecket
Publicerad
Annons

En skäggig Bowie medverkar i Rosie O’Donnell talkshow 1997. De är goda vänner och hon tjatar alltid på honom att han ska spela ”China girl”. Plötsligt stämmer han gitarren, säger att han har en försenad juklapp och så börjar han sjunga just ”China girl”, omdöpt till ”Rosie girl”. Hon kysser honom på munnen. Rosie frågar om han minns hur de träffades. ”Ja”, svarar Bowie, ”du misshandlade min fru!” Hustrun Iman kommer in och säger: ”Det var jag som slog henne sönder och samman!”

Bowie intervjuas på ”Late night with Conan O’Brien” 2002. Han är avundsjuk på O’Briens ”Kennedy-hår” och berättar rörande om hur hans 22 månaders dotter upptäcker månen. På frågan om han sjunger vaggvisor svarar han ja och snart sjunger han som artisten Bowie skulle gjort det. En ömsint parodi på honom själv (sex minuter in i intervjun).

Annons
Annons
Annons