Annons

Prisregn över SvD:s jubilerande Under strecket

Ludvig Hertzberg är redaktör för Under strecket, som i veckan belönats med Lars Salvius-priset på 100 000 kronor och som dessutom tilldelas Ann-Marie Lunds Encyklopedipris på tisdag.
Ludvig Hertzberg är redaktör för Under strecket, som i veckan belönats med Lars Salvius-priset på 100 000 kronor och som dessutom tilldelas Ann-Marie Lunds Encyklopedipris på tisdag. Foto: Allis Nettréus

SvD:s 100-årsjubilerande essä kammar hem nya priser till SvD. Under strecket belönas med två priser för folkbildning och kvalificerad kunskapsförmedling.

Publicerad

Den 17 oktober 1918 introducerade SvD sin dagliga essä, kallad Under strecket, som skulle behandla ”kulturella spörsmål av intresse för den stora bildade allmänheten och i en för alla tillgänglig form".

Sedan dess har det blivit mer än 35 000 understreckare. I år har 100-årsjubilaren firats på olika sätt, och nu belönas den dessutom med priser.

På torsdagskvällen tog Ludvig Hertzberg, redaktör för Under strecket, emot Lars Salvius-priset i samband med en konferens vid Lunds universitet om understreckarnas roll som kunskapsförmedlare.

Annons
Annons
Annons