X
Annons
X
Recension

Bara du Nagelbitare: Vem är nya kärleken – egentligen?

De mest läsvärda deckarna för semestern. Nu finns det äntligen tid att läsa alla de där böckerna som hamnat på nattduksbordet. Litteraturprofessor Magnus Persson guidar i en serie recensioner till de bästa nya deckarna

Dennis Lehane och Ninni Schulman har skrivit var sin deckare med liknande teman: är romanfigurens nya kärlek verkligen den han framställer sig som? Foto: Johan Jeppsson/IBL och Anna-Lena Ahlström
Läs mer om Bästa sommardeckarna

Sommaren kan vara den perfekta tiden att läsa ikapp lite i vårens deckarskörd, som i vanlig ordning har varit ansenlig. Tematiskt rör vi oss mellan nära relationsdramer och globala brottskonspirationer, mörka hemligheter på den svenska landsbygden och våldsamma händelser i världens metropoler. Kvaliteten är naturligtvis skiftande, men nog finns här tillräckligt mycket som erbjuder kravlös underhållning, och ibland betydligt mer än så, en slö sommareftermiddag.

Ninni Schulman har tidigare skrivit fem böcker med journalisten Magdalena Hansson som huvudperson och orädd spårhund. De håller genomgående en jämn och god kvalitet, och turnerar skickligt det som blivit något av den svenska nutida deckarens signum: kombinationen av psykologisk vardagsrealism med en spännande intrig. Hennes nya bok, "Bara du", som är ett lågmält relationsdrama, markerar något nytt i författarskapet.

Dennis Lehane och Ninni Schulman har skrivit var sin deckare med liknande teman: är romanfigurens nya kärlek verkligen den han framställer sig som?

Foto: Johan Jeppsson/IBL och Anna-Lena Ahlström Bild 1 av 2
Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X