Annons
X
Annons
X

SvD rapporterar minut för minut

En härdsmälta befaras i kärnkraftverket Fukushima 1, rapporterade japanska medier på lördagen. En kraftig explosion har inträffat vid verket och flera anställda har skadats. SvD rapporterade löpande om händelserna.

[object Object]
Bilden till vänster vistar kärnkraftsverket i Fukushima den 21 november 2004, och den högra visar samma plats efter jordbävningen och tsunamikatastrofen. Foto: AP

21.23: Nivåerna av radioaktivitet i närheten av kärnkraftsverket har minskat de senaste timmarna, meddelar Japan till det internationella atomenergiorganet IAEA.

19.31: Världshälsoorganisationen (WHO) bedömer att hälsorisken för att allmännheten nära det exploderade kärnkraftverket ”antagligen är rätt låg”, skriver BBC News.

”Vi har förstått att en väldigt liten mängd strålning läckt från verket.”, säger en talesman från WHO till reuters.

Annons
X

18.25: Samtliga svenskar som UD:s konsulära enhet känt till vistades i det jordbävningsdrabbade området har nu hörts av, antingen direkt till UD eller via anhöriga, uppger Joakim Larsson vid UD:s pressjour för TT.

Larsson underströk dock att det kan finnas fler i området, eftersom uppgifter från anhöriga kommer in till UD allt eftersom.

Flertalet av de cirka 2 000 svenskar som för närvarande tros vara i Japan befinner sig i Tokyo, skriver UD på sin UD-blogg.

18.15: En sammanfattning av lördagens händelser:

• Det har varit en explosion vid kärnkraftverket Fukushima 1 i nordöstra Japan, nära epicentrum för jordbävningen. Myndigheterna säger att explosionen inte är en härdsmälta och strålningshalterna uppges vara låga. Fyra arbetare skadades vid olyckan.

• Tiotusentals människor i områdena kring Fukushima 1 och 2 har uppmanats att evakuera. Japanska myndigheterna förbereder sig för att distribuera jod till personer bosatta i evakueringszonerna för att skydda dem mot strålningen.

• Cirka 1.700 människor beräknas ha dödats, enligt lokala meder. Dödssiffran väntas stiga dock dramatiskt.

• Cirka 10,000 människor saknas i staden Minamisanrikucho, enligt japanska nyhetsmedier. Staden ska i princip helt ha ödelagts.

• Mer än 215.000 människor befinner sig i skyddsrum och runt 50.000 räddningsarbetare har satts in över hela landet.

• Minst 1,4 miljoner hem är utan vatten och cirka tre miljoner är utan ström.

17.22: Hur det verkligen står till på kärnkraftverket i Fukushima är oklart för Strålsäkerhetsmyndigheten.

– Vi saknar bekräftande information om att man lyckas med sina åtgärder, säger utredaren Per Bystedt till TT.

En sak har han i alla fall klar för sig: Den aktuella reaktorn är förlorad, den kommer av säkerhetsskäl aldrig mer att kunna sättas i drift igen.

17.18: Japans kärnkraftsorgan har bedömt olyckan i Fukushima som 4 på en internationell skala från 0-7, enligt BBC. Tjernobylkatastrofen 1986 rankas på samma skala som 7. Skalan utvecklades av FN:s atomenergiorgan IAEA år 1990.

Nivå 4 beskrivs som en olycka ”utan betydande risk för omgivningen”, enligt IAEA.

Incidenten på det svenska kärnkraftverket Forsmark år 2006, då en kortslutning i ett ställverk medförde att reaktorn fick snabbstoppas, kategoriserades då som en tvåa, skriver TT.

17.04: I en grafik från
Washington Post kan man se en Google-karta med foton av de områden som drabbats av jordbävningen, tsunamin och efterskalven. Det finns också ett
diagram över de senaste seismiska aktiviteterna i Japan som bland annat jämför storleken på de skalv som drabbat landet sedan januari 2009.

17.01: Hjalmar Nilsonne som studerar i Tokyo berättar för SvD att hela staden Kesennuma city var under brand i går natt, men att Tokyo är nästintill helt oskatt. Däremot var det många som skrämdes av kärnkraftsolyckan, berättar han.

– Som du kan förstå är alla oroliga. Vid det här lagt har nog de flesta sett den dramatiska explosionen, säger han.

Läget i Tokyo beskriver han som lugnt. El, vatten och internet fungerar precis som vanligt.

– Ett gäng av utbytesstudenterna vågar inte sova på sina rum längre utan sover i lobbyn, vilken börjar se ut mer och mer som ett flyktingläger. Det är väldigt utplockat i affärerna, men de är öppna som vanligt.

16.57: Ett sydkoreanskt räddningsteam med fem man har landat i Japan, rapporterar nyhetsbyrån Kyodo. Teamet är det första internationella laget att komma till undsättning efter jordbävningskatastrofen, uppger BBC.

16.36: Amerikanska Nasa har publicerat före- och efterbilder av den översvämmade staden Sendai. Se satellitbilderna
här.

16.32: Karl Leino från Visby studerar i Kanawaga, söder om Tokyo. Där pratar alla om jordbävningen, berättar han för SvD.

– Vi har blivit instruerade att försöka hålla nere elkonsumtionen eftersom det skall råda brist på ström, troligtvis på grund av situationen i Fukushima. Jag har inte hört något om att det skulle vara risk för strålning eller andra faror här i Tokyo, säger han.

16.16: Alla tillgängliga resurser i form av manskap, fordon, flygplan och fartyg från det japanska försvaret har mobiliserats till en stryka på 50 000 för hjälpinsatser, uppger lokala japanska medier.

16.04: Tre evakuerade från Fukushimas närområde har utsattas för strålning, skriver Kyodo enligt TT.

15.53: De fyra arbetare som skadades vid explosionen vid Fukushima 1 är vid medvetande och deras skador är inte livshotande, enligt den japanska nyhetsbyrån Kyodo.

15.48: Fler än 300 000 har nu evakuerats från sina hem i norra Japan, rapporterar den japanska nyhetsbyrån Kyodo. Siffran väntas stiga i takt med att regeringen ökar säkerhetszonen runt kärnkraftverket i Fukushima.

15.00: Minst 1,4 miljoner hem är utan vatten, uppger japanska myndigheter enligt
BBC. 59 vattentankbilar ska ha skickats till de värst drabbade områdena. Cirka 3 miljoner uppges vara utan el.

14.56: I kuststaden Rikuzentakata i Iwate-prefekturen har militären hittat mellan 300 och 400 döda, rapporterar etermediebolaget NHK. Staden blev mer eller mindre utraderad av tsunamin. Hur många av stadens 23 687 invånare som överlevt är fortfarande oklart.

15.51: Den svårt drabbade kuststaden Minamisanriku är belägen i prefekturen Miyagi och enligt nyhetsbyrån Kyodo betyder uppgifterna om att uppemot 10 000 saknas att mer än hälften av stadens invånare på totalt cirka 17 000 kan ha utplånats, rapporterar TT.

14.33: TT:s utsända, som befinner sig i Tokyo, rapporterade vid halv tre-tiden på lördagseftermiddagen svensk tid att ett efterskalv nyss fått byggnader i staden att skaka. Enligt BBC som refererar till japanska medier rörde det sig om ett skalv med magnituden 6,0 i Fukushima.

14.23: 10 000 människor saknas i hamnstaden Minamisanriku, uppger japanska tv-kanalen Fuji TV, enligt
BBC.

14.01: Även flygbolaget Finnair återupptar flygningarna till sina destinationer i Japan – Tokyo, Nagoya och Osaka, enligt TT. Lördagens tre flighter från Helsingfors, alla vid 17-tiden, kommer att avgå, skriver Finnair i ett pressmeddelande.

13.57: TT: Energibolaget Tepco ska använda havsvatten till att kyla reaktorn i Fukushima, uppger en regerinstaesman i Japan enligt Reuters.

13.56: Svenska UD har övervägt att utfärda en rekommendation till svenskar att inte besöka de katastrofdrabbade områdena, uppger TT. Norge och Storbritannien hör till länder som avråder sina medborgare från att resa till de värst drabbade japanska regionerna.

– Men vi har inte fattat några sådana beslut, konstaterar Tobias Nilsson på UD:s pressjour till TT.

13.55: Utvecklingen vid reaktor 1 vid Fukushima bedöms av svenska kärnsäkerhetsexperter som TT pratat med som dramatisk, men de hoppas att själva reaktorn klarat sig utan skador.

– Det har inträffat en förödande explosion som skalat bort tunna plåtväggar i reaktorhallen. Men inneslutningen med själva reaktorn och härden ligger under den nivån, och vi hoppas att inget har inträffat där, säger Per Bystedt på Strålsäkerhetsmyndigheten.

– Fram till explosionen har vi inte uppfattat något som indikerar en härdskada, man har haft kylningen under kontroll.

Vad man nu vet har elförsörjningen för att driva pumpar och kylsystem slagits ut av antingen jordskalvet eller tsunamin. Även det dieseldrivna reservelsystemet har skadats.

– Men själva reaktorn är utrustad med en hjälpkondensator, som gör att man kan spara på vatten när man kyler reaktorn i den här situationen, säger Per Bystedt till TT.

Om den här typen av reaktorer är utan kraft länge finns ett ångdrivet system, försörjt via 24-voltsbatterier, som klarar strömförsörjningen till reglering och mätsystem. Då finns förutsättningar att klara ett längre elavbrott.

Just nu försöker kärnkraftverkets personal återställa kraftförsörjningen med hjälp av nya kraftaggregat.

– Det vore väldigt lovande om man lyckas koppla ihop och starta dem, säger Bystedt.

Strålsäkerhetsmyndigheten har förstärkt sin beredskap för att, dygnet runt, följa utvecklingen vid de japanska kärnkraftverken under de närmaste dygnen. Per Bystedt betonar att man inte kommer att fatta några operativa beslut, eftersom Sverige inte berörs.

Myndigheten behåller den höjda beredskapen över helgen. Utvecklingen får sedan avgöra om den eventuellt förlängs ännu en tid.

13.51: Petter Sundh bor i Tokyo men befinner sig på affärsresa 20 mil västerut om staden. Han berättar för SvD.se att internet just nu är det bästa sättet att kommunicera.

Han har haft kontakt med alla han känner förutom en person som bor i det värst drabbade området Sendai. Han vet ännu inte i vilket skick hans lägenhet är i. Som det ser ut nu planerar han att åka tillbaka till Tokyo imorgon, men oroar sig för kärnkraftsolyckan.

– Det kommer delade uppgifter om kärnkraftsverket sprängts eller om man låtit det sprängas för att lätta på trycket. Det går också rykten om att man planerar att bryta strömmen i Tokyo inatt, men antingen är det bara ett rykte eller så har man inte bestämt sig ännu, säger han.

13.21: Japans premiärminister Naoto Kan säger att säkerheten för människorna runt kärnkraftverket Fukushima är första prioritet, enligt BBC.

– Regeringen ska göra sitt bästa för att inte en enda person ska drabbas av hälsoproblem, säger Naoto Kan.

13.01: Kraftbolaget Tepco som äger Fukushimaverket har enligt Japans regering kunnat klarlägga att reaktorinneslutningen inte skadats, uppger TT. Halterna av radioaktivitet ska också ha sjunkit, inte stigit, efter explosionen.

12.41: Här kommer en sammanställning av läget på de två drabbade kärnkraftverken. Informationen kommer från
the Guardians live-blogg som gjort en bra översikt.

Japan premiärminister Naoto Kan har gått ut och sagt att det råder katastroftillstånd vid två kärnkraftsverk och att ingenjörer försöker klargöra om en härdsmälta har påbörjats vid en av anläggningarna.

På Fukushima I, Daiichi har har man upptäckt att radioaktiva ämnen läckt ut, både cesium och jod. Där tros en härdsmälta ha skapats. På anläggningen finns sex reaktorer, tre har stängts av för underhåll. Det är även den som en explosion har ägt rum. Exakt vad som har exploderat är än så länge oklart. Fukushima I ligger i Futuba, 240 kilometer norr om Tokyo.

På Fukushima II, Daini, har tre av fyra reaktorer förlorat sin kylförmåga. Tokyo Electric Power Company (Tepco), som driver båda verken, uppger att trycket i kraftstationen är stabilt men att att det har stigit i behållare.

Båda anläggningarna är så kallade lättvattenreaktorer.

Myndigheterna har evakuerat boende inom en 20 kilometers-radie runt Fukushima I, och en 10 kilometer radie runt Fukushima II.

12.27: Den svenska fotografen Kristoffer Hamilton jobbar som fotograf i Japan. Han säger över telefon till TT att han nyss fått nyheterna om olyckan i kärnkraftverket Fukushima.

– Det är klart att man är rädd för sin hälsa. Den här typen av olyckor är ju det allvarligaste som kan hända. Jag bor ju en bra bit från Fukushima, så jag är inte akut rädd, men effekterna av det här är ju sådant som kommer smygande. Det är ju först om fem till tio år som man kommer att få reda på om man har blivit drabbad, först då vet man om cancerfrekvensen kan ha ökat med kanske några procent.

12.03: Svenska experter försöker nu skapa sig en bild av olyckan och analysera läget. Robert Finck, som arbetar med strålskydd i samband med kärnkraftsolyckor på Strålsäkerhetsmyndigheten, är en av alla anställda som kallats in för att bevaka händelseutvecklingen.

– Det finns en del frågetecken om vad som händer på platsen. Vi vet säkert att strålningsnivån är förhöjd runt reaktor 1, och det tyder på att det kommit ut radioaktiva ämnen ur reaktorkärnan, säger Robert Finck till SvD.

– Potentiellt är det allvarligt, för vi vet inte om man har lyckats säkra kylningen av reaktorn. Lyckas man inte med det så är det mycket allvarligt, eftersom det betyder att bränslet kan bli överhettat, och härden riskerar att smälta ner. Radioaktivitet riskerar då att läcka ut ur inneslutningen.

11.50: Den japanska strålsäkerhetsmyndigheten säger till den japanska nyhetsbyrån Kyodo att det inte är troligt att reaktorinneslutningen skadats allvarligt, uppger TT.

11.42: De fyra anställda vid Fukushima I som skadades vid explosionenen har förts till sjukhus och är vid medvetande, säger Tokyo Electric Power Company som underhåller kraftverket, enligt tv-kanalen NHR.

11.27: På Strålskyddsmyndigheten i Sverige är beredskapen höjd, och arbete pågår med att analysera hur allvarlig situationen är. Anneli Hällgren, kommunikationschef, betonar dock att myndighetens arbete framför allt handlar om att kunna ge korrekt information, och att olyckan inte på något sätt kommer att påverka Sverige eller närområdet.

– Det är ett hårt tryck på oss nu, och vår uppgift är att vara en informationskälla till medierna och allmänheten, säger Anneli Hällgren till SvD.se.

11.23: Evakueringszonen kring kärnkraftverket Fukushima I, där en explosion har inträffat, utvidgas nu till 20 kilometers radie, meddelar den japanska tv-stationen NHK, enligt TT.

11.19: ”Det här börjar likna Tjernobyl”, säger energiforskaren Walt Patterson till BBC, efter att ha sett bilder från explosionen vid Fukushima I.

Han kommenterar även uppgifterna som kom före explosionen om att cesium och jod hade hittats utanför enheten.

– Det betyder smältande bränsle och så snart du har smältande bränsle som kommer i kontakt med vatten är det i princip säkert att det är det som orsakat explosionen, säger Walt Patterson.

11.00: Japanska kabinettssekreteraren Yukio Edano har bekräftat att en explosion har inträffat på kärnkraftverket Fukushima I, i Daiichi,
enligt BBC:s direktrapportering .

– Vi håller på att titta på orsakerna och situationen, vi går ut med det så snart vi har information, säger han enligt Reuters, skriver BBC.

10.45: Kaj Reinius, ambassadråd vid Sveriges Tokyo-ambassad, säger till TT att han har intrycket att Japans regering har situationen under kontroll.

– Man har pratat en del om vindriktningar; det blåser nu mot norr, men vinden väntas sedan vända så att det blåser ut över havet. Och om det är läckage är det naturligtvis gynnsamt att det inte blåser in mot land. Det är ju bara 200 kilometer mellan kärnkraftverket och Tokyo, säger Reinius.

10.15: Myndigheterna har nu utökat evakueringsområdet även vid anläggningen Fukushima II, till tio kilometer, samma avstånd som vid Fukushima I, skriver BBC.

10.05: Just nu hålls en presskonferens där den japanska kabinettssekreteraren Yukio Edano säger att han inte kan bekräfta om det är en reaktor som har exploderat vid kärnkraftverket,
enligt the Guardian . Han säger att myndigheterna är redo för värsta tänkbara nödläge men uppmanar folk att hålla sig lugna.

10.13: En eliträddningsstyrka ska skickas till det olycksdrabbade kärnkraftverket, meddelar Japans regering enligt AFP, skriver TT.

09.25: Den japanska
tv-kanalen NHK uppger nu att fyra personer ska ha skadats i explosionen. De visar även bilder som tyder på att en vägg vid en byggnad i Fukushima-anläggningen har rasat ned.

Japanska myndigheter har uppgett för tv-kanalen att evakueringen av människor i området började vid tio-tiden i förmiddags, japansk tid, där är det nu sen eftermiddag. Runt 85 000 personer bor inom tio kilometers håll från anläggningen.

NHK råder folk i området att stanna inomhus, stänga dörrar och fönster och stänga av sin luftkonditionering. De råder också folk att inte dricka kranvatten eller äta exempelvis grönsaker och att täcka munnen och huden när man är utomhus.

09.06: En explosion har rapporterats vid kärnkraftverket Fukushima 1, i Daiichi, rapporterar den japanska tv-kanalen NHK enligt BBC. Tv-bilder visar rök som stiger från kraftverket. Ett antal arbetare har blivit skadade, rapporterar Tokyo Electric Power Company som underhåller kraftverket.

08.15: Den japanska regeringens nukleära och industriella säkerhetsorgan har nu på morgonen, svensk tid, hållit en presskonferens. De säger att två radioaktiva ämnen, cesium och radioaktiv jod har upptäckts nära reaktor nummer ett vid kärnkraftverket Fukushima I, skriver den japanska tv-kanalen NHK . Det kan, enligt säkerhetsorganet, tyda på att några av behållarna med uranbränsle har börjat smälta.

Professor Naoto Sekimura vid University of Tokyo, säger enligt NHK, att endast en liten andel av bränslet kan ha smält och läckt ut. Han uppmanar boende i närheten av kraftstationen att hålla sig lugna och säger att större delen av bränslet är kvar inne i reaktorn som nu kyls ned.

Två kärnkraftverk har efter fredagens våldsamma jordskalv drabbats av allvarliga problem, skriver TT. De två kraftverken Fukushima 1 och 2 ligger cirka 25 mil nordost om Stortokyo, ett område med runt 30 miljoner invånare.

Annons
Annons
X

Bilden till vänster vistar kärnkraftsverket i Fukushima den 21 november 2004, och den högra visar samma plats efter jordbävningen och tsunamikatastrofen.

Foto: AP Bild 1 av 80

En soldat från den japanska militären letar igenom bråten som täcker marken i staden Natori.

Foto: MARK BAKER/AP Bild 2 av 80

En kvinna kontrolleras för radioaktivitet.

Foto: AP Bild 3 av 80

Överlevande går igenom spillrorna av sitt hem i Kesennuma, Japan.

Foto: AP Bild 4 av 80
Foto: AP Bild 5 av 80
Foto: AP Bild 6 av 80
Foto: AP Bild 7 av 80
Foto: AP Bild 8 av 80

De boende nära kärnkraftverket Fukushima skannas efter eventuell radioaktiv strålning.

Foto: GREGORY BULL/AP Bild 9 av 80

Fartyg har krossat husen och ligger kvar på land i kuststaden Kesennuma.

Foto: KYODO NEWS/AP Bild 10 av 80

En familj i Miyagi lagar sin mat vid en provisorisk eldstad utanför sitt demolerade hus.

Foto: KYHODO NEWS/AP Bild 11 av 80

Räddningspersonal söker efter offer i Miyako.

Foto: KYODO NEWS /AP Bild 12 av 80

Ett Mitusbishi F-2-plan har av kraften i tsunamin vräkts in i en byggnad på Matsushim-basen i Higashimatsushima.

Foto: KYODO NEWS/AP Bild 13 av 80

Evakuerade igen - den här gången väntar människorna på högt beläget ställe efter att tsunamilarmet gick på måndagen.

Foto: HE YOMIURI SHIMBUN, TSUYOSHI MATSUMOTO/AÅP Bild 14 av 80

Räddningsarbetare klättrar bland spillrorna i byn Noda.

Foto: KYODO NEWS/AP Bild 15 av 80

Tre dagar efter jordskalvet hittas en fyra månaders baby vid liv i Ishimaki i norra Japan.

Foto: AP Bild 16 av 80
Foto: AP Bild 17 av 80
Foto: AP Bild 18 av 80
Foto: AP Bild 19 av 80
Foto: AP Bild 20 av 80
Foto: AP Bild 21 av 80

En lång kö ringlar sig över en skolgård i Sendai där invånare väntar på att få vatten.

Foto: AP Bild 22 av 80

En person som misstänks ha utsatts för strålning i Nihonmatsu.

Foto: AP Bild 23 av 80

En volontär letar etfer överlevare i Rikuzentakada, Iwate-prefekturen.

Foto: AP Bild 24 av 80

Ett raffinaderi som brinner på söndagen i Tagajo, Miyagi-prefekturen.

Foto: AP PHOTO/KOJI SASAHARA Bild 25 av 80

Mayumi Yagoshi och hennes vän överlevde katastrofen. Tagajo, nära Sendai.

Foto: AP Bild 26 av 80

Sjukhuschefen i Minami Sanriku pekar mot sjukhuset som står som ett tomt skelett i mitten av bilden.

Foto: AP Bild 27 av 80

Collegestudenter tar sig fram med en gummibåt för att skaffa mat i Sendai.

Foto: AP Bild 28 av 80

Ett skepp som sveptes med av tsunamin i Kesennuma, Miyagi-prefekturen.

Foto: AP Bild 29 av 80

Minamisanriku.

Foto: AP Bild 30 av 80
Foto: AP Bild 31 av 80

Ett evakueringscenter i norra Japan.

Foto: AP PHOTO/KYODO NEWS Bild 32 av 80
Foto: REUTERS Bild 33 av 80

En äldre kvinna hjälps av en soldat i nordöstra Japan.

Foto: AP PHOTO/KYODO NEWS Bild 34 av 80
Foto: AP Bild 35 av 80

Staden Rikuzentakata i Iwate-prefekturen är dränkt i lera.

Foto: AP Bild 36 av 80

En japansk familj äter middag på ett härbärge i Ofuna.

Foto: AP PHOTO/KYODO NEWS Bild 37 av 80

Få tros ha överlevt i staden Rikuzentakata i Iwateprefekturen som har runt 24 000 medborgare.

Foto: AP Bild 38 av 80

Få tros ha överlevt i staden Rikuzentakata i Iwateprefekturen som har runt 24 000 medborgare.

Foto: AP Bild 39 av 80

Rikuzentakata.

Foto: AP Bild 40 av 80

Rikuzentakata.

Foto: AP Bild 41 av 80

Här exploderar kärnkraftverket Fukushima 1.

Foto: AP Bild 42 av 80

Här exploderar kärnkraftverket Fukushima 1.

Bild 43 av 80
Foto: AP Bild 44 av 80
Bild 45 av 80
Foto: AP Bild 46 av 80
Foto: SKY Bild 47 av 80
Foto: SKY Bild 48 av 80
Bild 49 av 80

Husen står i lågor i staden Natori.

Foto: AP Bild 50 av 80

Sendais flygplats svämmades över efter tsunamin.

Foto: AP Bild 51 av 80

Byggnader i lågor i närheten av Sendais flygplats.

Foto: AP Bild 52 av 80

Iwaki city, Japan.

Foto: AP Bild 53 av 80
Foto: AP Bild 54 av 80
Foto: AP Bild 55 av 80

Byggnader står i brand i närheten av Sendais flygplats.

Foto: REUTERS Bild 56 av 80
Foto: AP Bild 57 av 80
Foto: REUTERS Bild 58 av 80
Foto: AP Bild 59 av 80
Foto: AP Bild 60 av 80
Foto: REUTERS Bild 61 av 80
Foto: REUTERS Bild 62 av 80
Foto: REUTERS Bild 63 av 80
Foto: AP Bild 64 av 80
Foto: REUTERS Bild 65 av 80
Foto: REUTERS Bild 66 av 80
Foto: REUTERS Bild 67 av 80
Foto: AP Bild 68 av 80
Foto: AP Bild 69 av 80
Foto: AP Bild 70 av 80
Foto: AP Bild 71 av 80
Foto: AP Bild 72 av 80
Foto: AP Bild 73 av 80
Foto: AP Bild 74 av 80
Foto: AP Bild 75 av 80
Foto: ÁP Bild 76 av 80
Bild 77 av 80
Foto: AP Bild 78 av 80
Foto: AP Bild 79 av 80
Foto: REUTERS Bild 80 av 80
Annons
X
Annons
X