SvD möter vinambassadören Mr Amarone

Sandro Boscaini, även känd som Mr Amarone, har missionerat om Amarone i snart 50 år. Hans familjeföretag Masi började sin vinhistoria redan 1772. Här i Sverige möter det populära italienska vinet matkreatören Johannes Videhults Janssons frestelse (kanske för första gången). Vad tycker Mr Amarone om det? SvD:s Mikael Mölstad intervjuar. I filmen, ( 9 minuter) berättar han vad han tyckte om Johannes matmöte och hur Amarone- och Ripassovin framställs. + hela hans familjehistoria.

Under strecket
Publicerad
Matjessill på mandelpotatisbädd med brynt smör, kavringcrumbs och korinter.

Matjessill på mandelpotatisbädd med brynt smör, kavringcrumbs och korinter.

Foto: JENNIFER DYSELL
En liten Janssons frestelse gräddad i en klassisk anjovisburk. På tallriken ryms även smörstekt abborre och  baljväxtprimörer.

En liten Janssons frestelse gräddad i en klassisk anjovisburk. På tallriken ryms även smörstekt abborre och baljväxtprimörer.

Foto: JENNIFER DYSELL
Ugnsbakad piggvar med stekt fläsk och kantareller.

Ugnsbakad piggvar med stekt fläsk och kantareller.

Foto: JENNIFER DYSELL
Här en renskavsrätt med   messmörspetsad potatispuré som pudras med kakao.

Här en renskavsrätt med messmörspetsad potatispuré som pudras med kakao.

Foto: JENNIFER DYSELL
Skånsk kalops med lyxig rödbeta serverades med vinet 2004 Mazzano Amarone della Valpolicella Classico.

Skånsk kalops med lyxig rödbeta serverades med vinet 2004 Mazzano Amarone della Valpolicella Classico.

Foto: JENNIFER DYSELL
Sandro Boscaini  även kallad mr Amarone med vår vinskribent Mikael Mölstad.

Sandro Boscaini även kallad mr Amarone med vår vinskribent Mikael Mölstad.

Foto: JENNIFER
Annons
Matjessill på mandelpotatisbädd med brynt smör, kavringcrumbs och korinter.

Matjessill på mandelpotatisbädd med brynt smör, kavringcrumbs och korinter.

Foto: JENNIFER DYSELL
En liten Janssons frestelse gräddad i en klassisk anjovisburk. På tallriken ryms även smörstekt abborre och  baljväxtprimörer.

En liten Janssons frestelse gräddad i en klassisk anjovisburk. På tallriken ryms även smörstekt abborre och baljväxtprimörer.

Foto: JENNIFER DYSELL
Mr Amarone om vinet med svensk husmanskostljsp.lwcdn.com

Masi tillverkar drygt 10 miljoner flaskor vin per år. Av dessa säljs ca 1,5 miljoner i Sverige vilket gör oss till en av Masi’s absolut största exportmarknader.

Matjessill på mandelpotatisbädd med brynt smör, kavringcrumbs och korinter. Foto: JENNIFER DYSELL

Rätt nr 1

Matjessill på mandelpotatisbädd med brynt smör, kavringcrumbs och korinter. Vin: 2004 Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico.

En liten Janssons frestelse gräddad i en klassisk anjovisburk. På tallriken ryms även smörstekt abborre och baljväxtprimörer. Foto: JENNIFER DYSELL
Annons
Annons
Ugnsbakad piggvar med stekt fläsk och kantareller.

Ugnsbakad piggvar med stekt fläsk och kantareller.

Foto: JENNIFER DYSELL
Här en renskavsrätt med   messmörspetsad potatispuré som pudras med kakao.

Här en renskavsrätt med messmörspetsad potatispuré som pudras med kakao.

Foto: JENNIFER DYSELL
Skånsk kalops med lyxig rödbeta serverades med vinet 2004 Mazzano Amarone della Valpolicella Classico.

Skånsk kalops med lyxig rödbeta serverades med vinet 2004 Mazzano Amarone della Valpolicella Classico.

Foto: JENNIFER DYSELL
Sandro Boscaini  även kallad mr Amarone med vår vinskribent Mikael Mölstad.

Sandro Boscaini även kallad mr Amarone med vår vinskribent Mikael Mölstad.

Foto: JENNIFER

Rätt nr 2

En liten Janssons frestelse gräddad i en anjovisburk. Smörstekt abborre och baljväxtprimörer gjorde sällskap tillsamans med vinet 1997 Costasera Amarone.

Ugnsbakad piggvar med stekt fläsk och kantareller. Foto: JENNIFER DYSELL

Rätt nr 3

Ugnsbakad piggvar med stekt fläsk och kantareller. Serverades till
vinet 2005 Vaio Armaron Serego Alighieri Amarone.

Här en renskavsrätt med messmörspetsad potatispuré som pudras med kakao. Foto: JENNIFER DYSELL

Rätt nr 4

Här en renskavsrätt med messmörspetsad potatispuré som pudras med kakao. Vin: 2004 Riserva di Costasera

Skånsk kalops med lyxig rödbeta serverades med vinet 2004 Mazzano Amarone della Valpolicella Classico. Foto: JENNIFER DYSELL

Rätt nr 5

Skånsk kalops med lyxig rödbeta serverades med vinet 2004 Mazzano Amarone della Valpolicella Classico.

Sandro Boscaini även kallad mr Amarone med vår vinskribent Mikael Mölstad. Foto: JENNIFER

Sandro Boscaini intervjuad av Mikael Mölstad

Vinblogg: Amarone kan matcha svensk husmanskostblog.svd.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons