SvD listar tio skäl till Angry Birds succé

Dataspelet Angry Birds har laddats ner 700 miljoner gånger på bara två år. Varför är spelet så populärt? SvD listar här tio orsaker.

SvD Näringsliv
Publicerad
Annons
  1. Det fungerar i alla kulturer. Interfacen är så enkel och tydlig att det inte behövs några skriftliga instruktioner alls.
  2. Det går att spela på olika nivåer, så att man antingen kan nöja sig med att ha träffat alla grisarna, eller också kan man gå för tre stjärnor, den högsta och svåraste nivån.
  3. Det är lätt att träna upp sig eftersom varje fågel som skjuts ut lämnar ett spår efter sig som gör att man kan korrigera nästa fågel.
  4. Spelet är väldigt taktilt. Man spelar med pekfingret men behöver inga andra kontroller.
  5. Spelet ändrar inte tempo. Fåglarna flyger med samma hastighet. I Tetris tvingas alla förr eller senare ge upp.
  6. Rovio har satsat minmalt på marknadsföring och maximalt på kringprodukter. Kina är den största marknaden. I stället för att anmäla piraterna, stjäl Rovio idéerna till nya kringprodukter av piraterna.
  7. Angry Birds var rätt spel till rätt tid. Det introducerades först i Finland och andra mindre länder. Rovio kunde visa att spelet var populärt där och fick därmed komma in på Apples App-butik.
  8. Förr blev spel stora för att en direktör bestämde att det skulle vara en del av en spelplattform. Appar säljs efter hur populära de är.
  9. Ljudbilden för de som inte stänger av den ger en egen dimension till spelet.
  10. Angry Birds skapar ett psykologiskt behov på samma sätt som enarmade banditer. Varje misslyckat försök tolkas av hjärnan som att man nästan vinner.

SvD NÄRINGSLIV

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons