SvD Juniors reporter Kristin Westesson kan bli ”Årets journalist”

SvD Juniors reporter Kristin Westesson tillsammans med juniorreportrarna Alice och Linus på Bokmässan.
SvD Juniors reporter Kristin Westesson tillsammans med juniorreportrarna Alice och Linus på Bokmässan. Foto: Lena Sjödell

I dag blev det känt att Kristin Westesson, reporter på SvD Junior, är nominerad till Tidskriftpriset 2017 i kategorin "Årets journalist".

Under strecket
Publicerad

Sveriges tidskrifters motivering lyder:

"För att hon hittar historierna som berör ungdomarna och för att hon tacklar ämnen ur deras perspektiv. Hon leder varsamt juniorreportrarna så att de berikar och kompletterar journalistiken. Greppet att låta två juniorreportrar från FC Rosengård spela huvudrollen i mötet med Zlatan Ibrahimovic var briljant".

– Det är extremt kul. Jag är jättestolt och glad. Det arbete som jag och alla andra gör på SvD Junior känns meningsfullt och viktigt. Dessutom känns det som att jag delar nomineringen med alla juniorreportrar som jag träffar genom arbetet.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att jag går till jobbet och har roligt varje dag, mina kollegor och att jag får göra vad jag vill. Men det absolut bästa är nog att träffa alla barn. Det har hänt flera gånger att juniorreportrar träffat sina idoler och sen kommit fram till mig och sagt: "Det här är den bästa dagen i mitt liv." Då blir jag glad.

SvD Junior startade för två år sedan och Kristin Westesson har varit med sedan start. Av alla de texter hon gjort så är det ett jobb som står ut i mängden.

– Jag är extra stolt över Zlatan-jobbet. Det tog ett och ett halvt år innan han sa ja. Det kändes stort när det äntligen blev av, och att få göra den resan tillsammans med just Arbnor och Shenasi.

Hur viktigt är det att vinna?

– Jag är jätteglad över att vara nominerad men är en ganska dålig förlorare – det är klart att jag vill vinna.

Vem som får priset "Årets journalist" blir känt den 8 november på en stor gala på Cirkus i Stockholm. Övriga nominerade i samma kategori är Matilda Gustavsson, DN Lördag, Emil Persson, Café och Erik Wisterberg, Breakit.

Annons
Annons
Annons
Annons