SvD i Berlin: ”Här är feststämning med öl och bratwurst”

Folkfesten har börjat i ett grådaskigt Berlin som firar 20 år som återförenad stad. Två decennier efter murens fall kan Michail Gorbatjov och Lech Walesa samsas på var sin sida om Angela Merkel.

Under strecket
Publicerad
En leende Angela Merkel, Tysklands förbundskansler, vandrar över Bornholmer Brücke  tillsammans med bland andra förre Sovjetledaren Michael Gorbatjov, Solidaritetsledaren Lech Walesa och tusentals andra människor som är med och firar att det är 20 år sedan muren föll.

En leende Angela Merkel, Tysklands förbundskansler, vandrar över Bornholmer Brücke tillsammans med bland andra förre Sovjetledaren Michael Gorbatjov, Solidaritetsledaren Lech Walesa och tusentals andra människor som är med och firar att det är 20 år sedan muren föll.

Foto: HERBAERT KNOSOWSKI/AP
AP
Foto: AP
SVENSKA GRAFIKBYRÅN
Foto: SVENSKA GRAFIKBYRÅN
AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU
Foto: AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU
Annons

Klicka och lär dig mer.

– Kvällen den 9 november var en dröm som gick i uppfyllelse. Många spelade en roll. Men det hela hade inte varit möjligt utan den modiga befolkningen i DDR, sa Angela Merkel i sitt inledande tal, rapporterar TT. Talet hölls på Bornholmer Brücke, järnbron som var en av passagerna genom järnridån.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons