Annons
X
Annons
X

Svartsjuka bakom mord i Nyköping

Svartsjuka var motivet bakom skottdramat på järnvägsstationen i Nyköping där en 33-årig man sköts ihjäl i dag.

Av TT

Den 27-årige gärningsmannen sökte efter dådet omedelbart upp lasarettet i Nyköping där han lät sig gripas utan dramatik. Han har erkänt och sitter nu anhållen misstänkt för mord.

27-åringen och 33-åringen kände till varandra men hade ingen närmare relation. Sedan en tid tillbaka hade 27-åringen kartlagt 33-åringens rutiner och planerat att döda honom. Han visste att 33-åringen varje dag pendlade mellan bostaden i Stockholmsområdet och sitt arbete vid landstinget i Nyköping.

I morse klev båda männen på samma tåg i Stockholm. Med sig ombord hade 27-åringen en väska där han gömt ett skjutvapen som liknar ett hagelgevär.

Annons
X

När tåget stannade i Nyköping vid 8.30-tiden och båda stigit av tog 27-åringen fram sitt skjutvapen på perrongen. Mitt i morgonrusningen, och inför ögonen på åtskilliga tågresenärer, avlossade han flera skott mot 33-åringen som avled omedelbart.

– Mannen blev på nära håll skjuten i huvudet. Många människor på stationen blev vittnen till händelsen och blev hysteriska. De sprang ned på spåret, säger Nyköpingspolisens spaningsledare Johan Levin.

27-åringen har erkänt att han planerat att döda 33-åringen och för ändamålet skaffat sig ett skjutvapen. Han är inte känd av polisen sedan tidigare.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Enligt Johan Levin var motivet svartsjuka. Det finns inget samband mellan 33-åringens arbete vid psykiatrin vid landstinget och mordet.

  När mannen greps vid lasarettet var han inte förvirrad. Han bar på mordvapnet och kunde redigt redogöra för vad han gjort.

  Kommunens krisgrupp kallades i dag in och var beredd att ge hjälp till dem som så önskade. Ett särskilt kristelefonnummer lades också ut på kommunens hemsida.

  Ett 20-tal vittnen hördes under dagen, men många fler kommer att höras för att polisen ska få en så klar bild som möjligt av händelseförloppet.

  Nyköping TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X