Annons

Svårt rucka på kritiserat Facebook

I april i år frågades Facebooks vd Mark Zuckerberg ut i amerikanska senaten angående hur plattformens data använts för att påverka det amerikanska presidentvalet 2016. Arkivbild.
I april i år frågades Facebooks vd Mark Zuckerberg ut i amerikanska senaten angående hur plattformens data använts för att påverka det amerikanska presidentvalet 2016. Arkivbild. Foto: Alex Brandon/AP/TT

Säkerhetsluckor och avslöjanden om hur plattformen använts för att sprida vilseledande och falsk information har satt fokus på Facebooks trovärdighet. Men trots att kritiken växer är bolagets position svår att rucka, enligt en analytiker.

Under strecket
TT
Publicerad

Pressen ökar på Facebook efter uppgifter i The New York Times om att nätjätten anlitat en pr-firma för att sprida negativ information om Facebooks kritiker samt att bolaget försökte dölja vad man tidigt visste om ryska påverkansförsök.

Förtroendeskandal på förtroendeskandal har haft stor påverkan på aktiekursen. Avslöjandena i mars om hur Facebookdata använts av konsultbolaget Cambridge Analytica fick kursen att störtdyka, för att sedan återigen klättra uppåt.

Annons
Annons
Annons