The white lotusSvart komedi om rika turister

Hotellchefen Armond med personal på det femstjärniga hawaiianska hotellet vinkar  ett båtlass med VIP-gäster välkomna ön.
Hotellchefen Armond med personal på det femstjärniga hawaiianska hotellet vinkar ett båtlass med VIP-gäster välkomna ön. Foto: HBO Nordic

En välbeställd amerikansk familj besöker ett femstjärnigt hotell på Hawaii. Mike Whites nya serie är en svart komedi om pengar och mötet mellan de snuskigt rika och de som betjänar dem.

Under strecket
Publicerad
Annons

”Vinka som om du menade det, Lani!” När ett båtlass med VIP-gäster ska hälsas välkomna till det femstjärniga hawaiianska hotellet passar managern Armond på att briefa den nya praktikanten om vad som förväntas av personalen. ”Försök att inte vara för personlig. Det är lite japanskt, vi försvinner bakom våra masker som trevliga, utbytbara hjälpare. Som tropisk kabuki,” förklarar han, medan det nygifta unga paret, den framgångsrika powerkvinnan med familj och den bedagade blondinen stiger iland bland palmerna och får var sin lei, blomsterkrans, runt halsen.

Men likt ett omen för vad som komma skall följer inte Lani alls instruktionen om att bli en självutplånande tjänare som inte märks. Hon är nämligen inte bara ”lite knubbig” utan gravid. Ett par timmar senare ligger hon med krystvärkar tvärs över Armonds kontorsinredning och vrålar av smärta.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons