Annons

Mårten Schultz:Svårt för Ramberg att vinna mot SVT

Örjan Ramberg har anmält SVT för förtal efter dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” som släpptes i mars.
Örjan Ramberg har anmält SVT för förtal efter dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” som släpptes i mars. Foto: Börje Thuresson/Aftonbladet/TT, Roger Tillberg/TT

Örjan Ramberg anmäler SVT för förtal efter dokumentären om sångerskan Josefin Nilsson. Av filmen framgår att sångerskan misshandlats av sin tidigare partner, skådespelaren Örjan Ramberg som också dömdes för misshandel. Förtalsmål är dock svåra att vinna och eventuell prövning sker inför en särskild jury.

Under strecket
Publicerad

Efter metoo-hösten har det varit mycket diskussion om hur rättssystemet tidigare har hanterat påståenden om mäns övergrepp mot kvinnor, men också om hur svårt det är att väga yttrandefriheten mot skyddet för äran och integriteten när gamla händelser hamnar under samtidens lupp.

Juridiken har satts i arbete både med övergreppsuppgifterna och påståenden om förtal. Den så kallade kulturprofilen Jean-Claude Arnault dömdes till fängelse för våldtäkt. Samtidigt har flera kvinnor dömts för förtal för att ha pekat ut olika män som brottslingar, och flera åtal har väckts.

Annons
Annons
Annons