X
Annons
X
Kommentar

Sara L Bränström: Svårt att ta tag i egna matsvinnet – här kan du börja

Resterna från helgmaten kan ge grav klimatångest om den inte äts upp. Men det finns sätt så att döva samvetet. Att köpa mindre mängder nötkött är ett sätt, att göra om resterna till nya måltider är ett annat.

Läs mer om Matsvinnet
Varje enskild person slänger i genomsnitt 45 kilo mat och dryck om året.
Varje enskild person slänger i genomsnitt 45 kilo mat och dryck om året. Foto: Bertil Ericson/TT

När Sverige ska göra sitt till för att bidra till FN:s globala hållbarhetsmål har man sagt matsvinnet ska halveras. Varje enskild person slänger i genomsnitt 45 kilo mat och dryck om året – livsmedel som producerats, förpackats och köpts hem för att ätas. Men av olika anledningen hamnar maten i soporna istället.

Varje enskild person slänger i genomsnitt 45 kilo mat och dryck om året.

Foto: Bertil Ericson/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X