Svårt att få ut lokal cider på marknaden

Pelle Brolin producerar cider på Ingarö utanför Stockholm.
Pelle Brolin producerar cider på Ingarö utanför Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT

De svenska ciderproducenterna blir allt fler och större.

Pelle och Siv Brolin producerar cider på Ingarö, men paret anser att det är både dyrt och krångligt att få ut sin produkt till försäljning.

Under strecket
Jenny Rydberg/TT
Publicerad
Pelle och Siv Brolin hoppas på att det snart ska bli tillåtet med gårdsförsäljning av alkohol.

Pelle och Siv Brolin hoppas på att det snart ska bli tillåtet med gårdsförsäljning av alkohol.

Foto: Henrik Montgomery/TT
Pelle Brolin på Bredalens Gårdsmusteri på Ingarö.

Pelle Brolin på Bredalens Gårdsmusteri på Ingarö.

Foto: Henrik Montgomery/TT
Det har skett en klar ökning i antalet ciderproducenter i landet, enligt Dryckesbranschrapporten 2019.

Det har skett en klar ökning i antalet ciderproducenter i landet, enligt Dryckesbranschrapporten 2019.

Foto: Henrik Montgomery/TT
Under 2018 fanns det 75 ciderproducenter i Sverige.

Under 2018 fanns det 75 ciderproducenter i Sverige.

Foto: Henrik Montgomery/TT
Annons

På Bredalens gårdsmusteri på Ingarö utanför Stockholm visar Pelle Brolin upp lagret med cider från olika årgångar.

I trädgården finns runt 300 äppelträd och omkring 40 olika äppelsorter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons