X
Annons
X
Krönika

Ola Wenström: Svaret i vår lär vara Manchester

Fem futtiga omgångar in på Premier League-året ser vi redan början på slutresultatet. Med 13 poäng och 16–2 i målskillnad har City och United redan markerat att de är bäst. Lika tidigt som givet, den här duellen blir lång som en säsong.

Läs mer om Premier League

En gång var det den industriella revolutionen som satte fart på Manchesterregionen, nu är det är fotbollsfabriken som står för högvarvet. Det har förvisso funnits många symboliska efterföljare till ”Spinning Jenny” men sällan samtidigt i stadens båda storklubbar. Nu tycks spelåret vara vikt åt ”Running Lukaku” och ”Scoring Sergio”. Tre säsonger av otillräcklighet för City har alla förutsättningar att få ett slut. Fyra år bakom skämskudden för United borde rimligen vara över. Svaret i vår kommer att vara Manchester. Frågan är bara om det blir hjärna eller muskler som vinner?

För stunden är de exakt lika bra. Men de är bra olika. Utifrån varsin upphöjd despotisk manager har City hittat till nivåer de aldrig har nått förut, United har funnit de höjder som de tidigare aldrig klev ner från. På väldigt avvikande vis.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X