Svårast komma in på Kungsholmens gymnasium

Flera populära gymnasieutbildningar har blivit ännu tuffare att komma in på, visar den slutliga intagningen som blev klar i dag. Allra svårast är det fortfarande att komma in på Kungsholmens gymnasium.

Under strecket
Publicerad
Annons

Nästan varannan elev som sökte till Stockholms gymnasieskolor gjorde ändringar i sina val efter den preliminära intagningen i april. När trycket ökade på en del åtråvärda utbildningar åkte också betygspoängen upp, i genomsnitt med 20 poäng. Det motsvarar ett högre betyg i fyra ämnen.
Det krävs högsta betyg i nästan samtliga ämnen för att ha en chans att få börja naturvetenskapliga programmet på Kungsholmens gymnasium. Den sist intagne har 300 poäng av 320 möjliga.

En ny utveckling är att poängen trissas upp även till flera praktiska program. Intresset för Hantverksprogrammet har ökat stort vilket exempelvis gör att det krävs minst 215 poäng för att få bli frisör vid S:t Eriks gymnasium. Det är också fler än tidigare som vill bli florister och skräddare och läsa forsdonsteknik.
Samtidigt har de teoretiska natur- respektive samhällsvetarprogrammen fått 200 färre sökande i år. De är dock fortfarande gymnasieskolans största programmen med tillsammans 2 833 förstahandssökande.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons