Svanstedt pekas ut: ”Han har gett order”

Svenska travsportens centralförbund kommer inte att agera ytterligare efter de nya vittnesmål som presenterats i Svanstedt-affären. – Vi har själva gjort en omfattande utredning som är överlämnad till polisen och sekretessbelagd. Nu avvaktar vi åklagarens vidare åtgärder, säger STC:s generalsekreterare Ulf Hörnberg.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är i gårdagens nummer av Travronden som ett nytt vittne träder fram och berättar om användandet av så kallade grisfösare. Line Nejsborg var från mars 2003 under ett år anställd hos Åke Svanstedt. Detaljerat redogör hon för hur hon sett stallets nuvarande försteman Glenn H Persson ge en häst ström tre gånger under ett träningspass.

”När han kört klart vände han upp, gav grisfösaren till mig och körde ner mot stallet igen. Jag lade den i Glenns bil och körde ner bilen till stallet. Själva grisfösaren var två-tre decimeter lång, fasttejpad på ett kvastskaft för att den som använde den skulle kunna nå fram till hästen när man körde den”, berättar Line Nejsborg för Travronden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons