Annons

Svallande känslor på Seouls gator när Trump överraskar

Det var Trump-yra på gatorna i Seoul när presidenten landade i Sydkorea på tisdagen. Många höll andan för vad han skulle säga om Nordkorea.

– Jag hoppas att han bombar Pyongyang som han sagt, sa 22-åriga Yang till SvD.

Men Trump överraskade med helt andra ord, även om han också varnade Nordkorea för att ”inte underskatta USA”.

Under strecket
Publicerad
Jublet visste inga gränser för Trumpälskarna i Seoul när den amerikanske presidenten kom till Sydkorea. Här välkomnas Trump av en entusiastisk kvinna på Gwanghwanmun-platsen.
Jublet visste inga gränser för Trumpälskarna i Seoul när den amerikanske presidenten kom till Sydkorea. Här välkomnas Trump av en entusiastisk kvinna på Gwanghwanmun-platsen. Foto: Yvonne Åsell

SEOUL Det är första gången på 25 år som en amerikansk president kommer till Sydkorea. Dessutom sker besöket under den kritiska kärnvapenkrisen med Nordkorea. Trump hade först sagt att han inte skulle åka till den demilitariserade zonen mot Nordkorea - vilket tidigare presidenter gjort. Han gjorde dock ett sista-minuten försök på onsdagsmorgonen, men hans helikopter fick vända om på grund av dåligt väder.

Jublet visste inga gränser för Trumpälskarna i Seoul när den amerikanske presidenten kom till Sydkorea. Här välkomnas Trump av en entusiastisk kvinna på Gwanghwanmun-platsen.

Foto: Yvonne Åsell Bild 1 av 8

Det finns en rädsla bland många sydkoreaner för hur Trump ska agera härnäst med Nordkorea. Det befaras att han kan provocera fram en attack.

Foto: Yvonne Åsell Bild 2 av 8

Vissa i Sydkorea ser Donald Trump som räddaren som ska bomba sönder Nordkorea. De jublade under hans besök i Seoul.

Foto: Yvonne Åsell Bild 3 av 8

Många sydkoreaner gillar inte Trump och hans aggressiva tonläge mot Nordkorea. De demonstrerade mot presidentens besök med skyltar om ”No War, Yes Peace”.

Foto: Yvonne Åsell Bild 4 av 8

”Jag älskar verkligen Trump och är glad att det äntligen finns en president om kan vara tuff mot Nordkorea”, säger 22-åriga sjuksköterskestudenten Yang Hyun Jeong.

Foto: Yvonne Åsell Bild 5 av 8

”De stängde in oss med bussarna på torget så att vi inte kunde springa ut och stoppa Trump. Det var otäckt.” Anti-Trumpdemonstranten Lee Mi Young är illa till mods efter sydkoreanska polisens tilltag.

Foto: Gunilla von Hall Bild 6 av 8

Gatorna i Seoul fylldes med hundratals poliser under Trumps besök. Många hade kravallsköldar och alla var på helspänn.

Foto: Yvonne Åsell Bild 7 av 8

”Jag är rädd för Trump. Ingen vet hur han kommer att agera härnäst. Vi är alla rädda för en kärnvapenattack från Nordkorea”, säger revisorn Christine Song.

Foto: Yvonne Åsell Bild 8 av 8
Annons
Annons
Annons