Henrik BerggrenSvajig Henrik Berggren är bäst när känslan styr

Henrik Berggren.
Henrik Berggren. Foto: Adam Ihse/TT

I skuggan har myten odlats om Henrik Berggren och hans Broder Daniel. Fansen har väntat på återkomsten, men när han nu möter rampljuset tillsammans med sitt nya superband är det en svajig upplevelse.

Publicerad
Annons

På spårvagnen ut till Gröna Lund trängs svarta luggar, glittriga kinder, druckna leoparder och de med det runda BD-märket prydligt fastsytt på jeansjackans ärm. När Henrik Berggren och hans band sedan ska möta rampljuset är det tydligt att många i – det knappt överskådliga – publikhavet är här av nostalgiska skäl, även om andra ser sin idol för första gången.

Nio år har passerat sedan Broder Daniel gjorde sin uppmärksammade avskedsspelning i Slottsskogen. Och under alla de år han varit borta har fansen aldrig svikit – utan snarare har de vuxit i antal. Kanske beror det på deras ”Shoreline”, som stadigt verkar locka nya generationer lyssnare. (Låten har också fått eget liv genom att det nu är mer regel än undantag att det brölas ”Spela Shoreline!” på konserter, oavsett vem eller vilka som står på scenen.)

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons