Annons
X
Annons
X
Näringsliv
Kommentar

Negra Efendić: Svagt och ansvarslöst, Nordström

Skandalerna i Kommunal

Paniken är fullständig och ekvationen ter sig allt mer omöjlig för Kommunal. Efter att Sveriges utrikesminister anklagat förbundet för "lögn och opålitlighet" har ordförande Annelie Nordström hamnat i en mardrömssituation.

[object Object]
Kommunals ordförande Annelie Nordström. Foto: Claudio Bresciani/TT

**Läget är närmast unikt. **En socialdemokratisk minister anklagar Sveriges största fackförbund för mygel och osanning.

I normala fall borde det handla om timmar innan ordförande Annelie Nordström kastar in handduken. Men det återstår att se hur hårt hon är beredd att bita sig fast vid makten.

Klart är att vreden bland medlemmarna inte avtagit, tvärtom. De är ursinniga.

Annons
X

I hundratals kommentarer på Facebook kräver medlemmarna både ordförandens och ledningens avgång. De hotar med att lämna facket och uppmanar andra att göra samma sak.

På Kommunals hemsida har facket samlat de vanligaste frågorna som ställs just nu. Högst upp på listan står det "Hur går jag ur Kommunal".

Kassören och tredje vice ordförande Anders Bergström sade i går att han blivit en belastning för Kommunal. Det är lätt att tycka att Annelie Nordström hamnat i samma situation.

Det som talar för henne är att hon fortfarande har visst stöd bland förtroendevalda, det är inte oviktigt i sammanhanget.

Sedan Aftonbladet har rullat ut sin granskning om Kommunal har kassören Bergström fått löpa gatlopp i media och försökt förklara fiaskoinvesteringarna och spritfesterna. Det har gått sådär.

Trycket blev för stort och Annelie Nordström meddelade hans avgång inför ett församlat medieuppbåd på en presskonferens på torsdagen.

Att kassören tar en kula för chefen räcker inte. När en skandal briserar inom finansvärlden skickar man inte ut finanschefen utan vd:n för att ta ansvar. I det perspektivet ter sig Annelie Nordströms agerande både svagt och ansvarslöst.

Annons
Annons
X

Kommunals ordförande Annelie Nordström.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X