Annons

Bill Browder om mordet på Magnitskij

Bill Browder.
Bill Browder. Foto: Tomas Oneborg

Konferensen Raoul Wallenberg International Roundtable inleds i morgon på Armémuseum. Journalisterna Susanne Berger och Björn Tunbäck informerar om den och har intervjuat affärsmannen Bill Browder om Sergej Magnitskij, lagen som bär dennes namn och vad den betyder för demokratin i Ryssland.

Under strecket
Publicerad

Den 14:e september kl. 15 –16 hålls en presskonferens på Armémuseum i regi av Raoul Wallenberg Research Initiative och Reportrar utan gränser.

Bild 1 av 2

Bill Browder kämpar för att fler länder ska införa Magnitskijlagen.

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT Bild 2 av 2

I november 2009 fängslades den 37-årige ryske skattejuristen Sergej Magnitskij och dödades senare brutalt för att ha avslöjat planer på ett gigantiskt skattebedrägeri, riktat mot hans arbetsgivare det brittiska investmentbolaget Hermitage Capital Management. Bakom planen låg ryska myndigheter och den ryska maffian. Affärsmannen William ”Bill” Browder för en outtröttlig kampanj för att Magnitskijs mördare ska ställas inför rätta och att den lag som i dag bär hans namn ska få global spridning.

Det skulle ge hela världens förkämpar för mänskliga rättigheter ett nytt viktigt redskap i deras kamp för att ställa de som bryter mot mänskliga rättigheter till ansvar.

Annons
Annons
Annons