Annons

”Surtantens” bästa recept: ”Är ingen materialsport”

Fermenterade livsmedel som kimchi, surkål och kombucha lyfts fram som en viktig del av den antiinflammatoriska kosten. Här delar Fermenteringsexperten Jenny Neikell med sig av sina bästa tips och recept.

Under strecket
Publicerad

Författaren Jenny Neikell.

Foto: Tom Wall/Norstedts och Emil Langvad/TT Bild 1 av 6

Till vänster salladskålskimchi och surkål till höger. Ur boken Boken Fermentera 2.0.

Foto: Tom Wall Bild 2 av 6

Surkål.

Foto: Tom Wall Bild 3 av 6
Foto: Tom Wall Bild 4 av 6
Foto: Tom Wall Bild 5 av 6
Foto: Tom Wall Bild 6 av 6

Författaren Jenny Neikell.

Foto: Tom Wall/Norstedts och Emil Langvad/TT Bild 1 av 1
 Författaren Jenny Neikell.
Författaren Jenny Neikell. Foto: Tom Wall/Norstedts och Emil Langvad/TT

När Jenny Neikell startade sitt företag ”Surtantens syrade” för sex år sedan ryggade folk tillbaka när hon förklarade att surkålsburkarna innehöll ”goda bakterier”. Nu är tongångarna annorlunda.

Annons
Annons
Annons