Superjumbon besökte Arlanda

Intresset från både media och flygentusiaster var enormt när världens största passagerarflygplan landade på Arlanda på onsdagsförmiddagen. När det händer nästa gång vet man inte i dagsläget.

– Det är ett jättestort flyg och kräver en destination med stort passagerarunderlag, säger Kerstin Lindberg Göransson, flygplatsdirektör på Arlanda, till SvD.se.

Under strecket
Publicerad
Annons

Från bussen som transporterade mediarepresentanter ut till bana ett kunde man se hundratals så kallade flightspotters som samlats på strategiska platser för att få en glimt av den Airbus A380 som landade på Arlanda klockan 11.15. Planet, som gled in förvånansvärt tyst med tanke på storleken, tillhör flygbolaget Lufthansa, och stoppet i Stockholm är en del i en uppvisningsturné i de nordeuropeiska länderna.

– Det är så tyst att man kan höra vad passagerarna fem rader bort pratar om. Och att det är tystare, och rymligare, gör också att man efter en lång flygning kommer fram mer utvilad, säger pursern Gary Wilson, som arbetar ombord på en A380:a.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons