Annons

VenomSuperhjältefilmen får Statens medieråd att se rött

Venom introducerades 1984 i serietidningen The Amazing Spider-Man  nummer 252, då som en "utomjordisk dräkt” som Spindelmannen använde. 1988 blev varelsen Venom egen rätt.
Venom introducerades 1984 i serietidningen The Amazing Spider-Man  nummer 252, då som en "utomjordisk dräkt” som Spindelmannen använde. 1988 blev varelsen Venom egen rätt. Foto: UIP

Spindelmannen-skurken Venom har blivit en lika splittrad film som dess huvudperson: en rymdorganism som skiftar mellan kolsvart monster och människa. Men det är de komiska elementen som fungerar bäst i ”Venom”.

Under strecket
Publicerad

Anne (Michelle Williams) och Eddie (Tom Hardy), innan en utomjordisk organism satt klorna i Eddie …

Foto: Frank Masi/UIP Bild 1 av 2

… och Eddie efter att en utomjordisk organism satt klorna i honom.

Foto: UIP Bild 2 av 2

En av Spindelmannens mest populära fiender har fått en egen spinoff-film. Slutspurten mot premiären av ”Venom” har dock kantats av fansens högljudda besvikelse – dels över den sänkta åldersgränsen i USA, från R-rating (17-årsgräns) till PG-13 (barn under 13 rekommenderas att gå med förälders sällskap), dels över att stjärnan Tom Hardy beklagat sig över bortklippta favoritscener.

Det är oklart huruvida det ena hör ihop med det andra. Men visst höjs ögonbrynen av att projektet så sent som i fjol såldes in med referenser till skräckfilmare som John Carpenter och David Cronenberg, för att nu i stället ha funnit sin ledstjärna i ”The dark knight” – en film som enligt ”Venom”-regissören Ruben Fleischer visar ”hur långt man kan gå med en PG–13-gräns”.

Annons
Annons
Annons