Annons
X
Annons
X

Sundström tvingas bort från Swedbank

Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström föreslås inte bli omvald enligt besked från valberedningen. I stället föreslås nuvarande vice ordföranden Lars Idermark ta hans plats.

Turbulensen i Swedbank
[object Object]
Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström blir inte omvald. Foto: Linus Sundahl-Djerf

**I ett pressmeddelande **från Swedbank förklarar valberedningen att man har lyssnat till ägarna. Anders Sundström har inte deras förtroende, och därför ändrar nu valberedningen sitt förslag.

Anders Sundström får inte fortsätta som ordförande. I stället föreslås den nuvarande vice ordföranden Lars Idermark väljas till ordförande i styrelsen för tiden fram till årsstämman 2017.

Samtidigt uttrycker valberedningen stöd och sympati för avgående Sundström.

Annons
X

– Vi beklagar att Anders Sundström inte har det stöd som vi i valberedningen eftersträvade, men vi vill samtidigt understryka att Anders Sundström har haft en avgörande betydelse för Swedbanks goda utveckling alltsedan han inträdde i styrelsen, säger Lennart Anderberg, ordförande i valberedningen, enligt pressmeddelandet.

Lars Idermark kan, enligt pressmeddelandet, hoppa in med kort varsel.

– För att värna banken, dess varumärke och att skapa förutsättningar för nästa utvecklingssteg, har jag accepterat att under det kommande året återinträda som ordförande, säger Lars Idermark.

**Anders Sundström **ska inte ha deltagit i valberednings handläggning av det nya förslaget.

Håll dig uppdaterad med SvD Näringslivs nyhetsbrev:

Anmäl dig här. kundservice.svd.se
Annons
Annons
X

Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström blir inte omvald.

Foto: Linus Sundahl-Djerf Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X