Annons
X
Annons
X

Sunde lanserar app ”omöjlig att avlyssna”

Pirate Bay-grundaren Peter Sunde startar nytt i protest mot den amerikanska övervakningsskandalen. På måndagen lanserades sajten
heml.is med målet att samla in kapital till en app ”omöjlig att avlyssna”.

Foto: YVONNE ÅSELL

Förenklat kan man säga att det är Edward Snowden som ligger bakom affärsidén. Det är nämligen den nu berömda övervakningsskandalen, som med Snowdens hjälp briserade i USA, som fått Sunde och hans affärspartner att ta initiativ till appen.

I skrivande stund existerar bara själva idén: en avlyssningssäker sms-tjänst i form av en app. Bakom den ligger Peter Sunde ihop med Malmöföretagarna Linus Olsson och Leif Högberg.

– Vi ger oss ut på ett litet äventyr. Tanken är att skapa en app liknande Whats App, Kik och Message Me. Det vill säga en sorts sms-funktion, säger Linus Olsson till Sydsvenskan och fortsätter:

Annons
X

– Med tanke på att olika myndigheter kräver tillgång till folks privatliv tyckte vi att det behövdes. Lika lite som en granne har rätt att veta vad du mejlar om, så har stora amerikanska företag rätt till det.

Ännu existerar bara en kampanjsajt heml.is med mål att samla in hundratusen dollar i mikrodonationer och sedan påbörja projektet som i nuläget inte har någon deadline.

Hur allmänbildad är du? Testa dig själv!

Vad har inte varit en pjäs i Monopol? quiz.svd.se Vad heter Douglas karaktär i Wall street? quiz.svd.se Vilken Ericsson-mobil kom 1999? quiz.svd.se

SvD Näringsliv

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Foto: YVONNE ÅSELL Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X