Annons

Sudan bär sin arts överlevnad på sina axlar

Den nordliga trubbnoshörningen, eller vit noshörning som den även kallas, är den mest utrotningshotade arten av noshörningar. För 50 år sedan fanns det 2000 av arten – sedan några dagar är de bara fyra, varav en hane. De sista nordliga trubbnoshörningarna lever nu under ständigt skydd av beväpnade vakter.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Foto: WWF
Foto: WWF

Sudan är sedan i oktober förra året den sista hanen av nordliga trubbnoshörningar. Totalt finns nu endast fyra noshörningar kvar av underarten. Tidigare i veckan avled 31-åriga honan Nabiré, skriver DN. Noshörningarna finns i ett naturreservat i Kenya där de nu vaktas dygnet runt av tungt beväpnade parkvakter. För att vara bli mindre attraktiva för tjuvjägare har hornen på noshörningarna sågats av.

Annons
Annons
Annons