Succén bingo för cheferna

Biovitrums aktie övertecknades i samband med börsintroduktionen tio gånger. Och aktien gör succé första handelsdagen med en uppgång på omkring 10 procent. Det är bra nyheter för bolagets starke man Mats Pettersson vars aktier nu betingar ett värde på över 12 miljoner kronor.

Under strecket
Publicerad
Annons

Noteringen är en bra affär för Biovitrums kapten Mats Pettersson. Hans aktier betingar, till en kurs på 111,50 kronor, hela 12,5 miljoner kronor. Även andra ledande befattningshavare har en förmögenhet i biopharmabolaget. Finanschefen Göran Arvidsson har aktier till ett värde om strax över 6 miljoner kronor. Dessutom har de två betydande optionsinnehav. Inga ledande befattningshavare kan dock sälja sina aktier i samband med börsintroduktionen.

I samband med noteringen har Biovitrums olika aktieägare valt att samtliga sälja aktier. Det är ingen ensam säljare utan alla har sålt en viss procent av sitt innehav. Ägarbilden har alltså inte förändrats märkvärdigt efter dagens introduktion. Enligt Biovitrum har bolaget efter introduktionen inte mindre än 4 000 aktieägare.

Annons
Annons
Annons