X
Annons
X
Krönika

Erica Treijs: Succé för ”Snoppen och snippan”

Våra könsorgan rockar rejält, medan normerna är desamma. Låten ”Snoppen och snippan” har redan visats över en halv miljon gånger på Youtube.

Publicerad

Jag måste erkänna att jag aldrig sett snippor som eleganta, men efter att ha avnjutit Johan Holmströms underfundiga text till låten ”Snoppen och snippan”, så är det dags att ta sig en rejäl funderare.

”Här kommer snoppen i full gallopp.” ”Snippan är häftig, ja det kan du tro. Till och med på en gammal tant, snippan sitter där så elegant”. Så kan man förstås också se det. Den trallvänliga låten kommer att höras i den nya säsongen av SVT-barnprogrammet ”Bacillakuten”. Den här gången insåg SVT hitpotentialen och la ut videon på Youtube långt före programstart. Och resultatet blev det väntade: en viral, om än omdebatterad, succé. Videon har visats drygt 560 000 Youtubevisningar på bara några dagar. Och både ris och ros har förstås delats ut. På Youtube har man dock strypt kommentarsfältet, lagt in en brasklapp om vad man har att vänta av den animerade låten och att det handlar om ett ”videoklipp med åldersgräns”.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X