Styrkebesked från Malmö

Under strecket
Publicerad
Annons

HELSINGBORG Skånederbyt ställde två spörsmål: Håller Helsingborg för guldtipset? Håller Markus Rosenberg som proffs? I vätan på Olympia blev båda svaren nekande. Styrkebeskedet kom istället från MFF i 1-0-segern.
Utöver den tunga kollektiva insatsen visade ett bravurnummer signerat firma Elanga-Afonso att det är långt till Kamerun och Brasilien. Elangas inlägg höll Roberto Carlos-klass och den gamle Romario var under sin gyllene tid i straffområdet inte mer avslappnat elegant i sin pannträff än Afonso.
Målet var ytterligare ett bevis på vad utlänningarnas spetskompetens betyder i allsvenskan.

Snart får vi omvänt se vad en svensk anfallare betyder för utlandet när Markus Rosenberg anmäler sig till tjänst i tulpanernas land.
För att lyckas i frontlinjen utomlands måste man ha något extra i verktygsväskan. Anfallaren måste vara målfarlig och/eller snabb, tuff, atletisk, lång, teknisk samt ha attityd. Zlatan lever främst på storlek och teknik medan ”Henke” litar till tuffhet parad med sin
atletiskt lättränade kropp.
Vad står ut hos Markus Rosenberg? Inte mycket.
Men, säger vän av ordning, killen gjorde ju allsvenskans snyggaste mål i fjol just här på Olympia när han i näst sista omgången sprintade ifrån Jakob Augustsson och med fel fot dundrade upp bollen i nättaket.
Visst. Men man är aldrig bättre än motståndet tillåter. Titta på Johan Elmander. Han gör succé i Danmark och mål mot Norge, men dög inte i Holland. Det handlar om olika nivåer.
Markus Rosenberg är snabb med boll - med svenska mått mätt. Ändå ligger han i lä jämförd med fjolårets radarkompis i HBK, Sharbel Touma. Det hade nog varit ett bättre nivåkliv för ”Mackan” att återförenas med ”Shabbe” i Twente.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons