Annons

Styrkan i symboliska handlingar

Utanför Saint Etienne-kyrkan läggs nu blommor för att hedra minnet av Jaques Hamel. En symbolisk handling, som betyder något för den som utför den, och därmed också för resten av samhället.
Utanför Saint Etienne-kyrkan läggs nu blommor för att hedra minnet av Jaques Hamel. En symbolisk handling, som betyder något för den som utför den, och därmed också för resten av samhället. Foto: Francois Mori / TT / NTB Scanpix
Under strecket
Publicerad

Under tisdagen avrättades den katolska prästen Jacques Hamel, 86 år, mitt under firandet av den Heliga mässan i kyrkan den lilla nordfranska byn Saint-Etienne-du-Rouvray. Kort därefter skrev IS i sin propagandakanal Amaq att två av deras "soldater" utfört dådet.

Senare på kvällen bekräftade åklagare Francois Molins att en av gärningsmännen identifierats; 19-årige Adel Kermiche pekades enligt AFP ut som som den som skar halsen av den 86-årige prästen. Kermiche var känd sedan tidigare av den franska underrättelsetjänsten och har vid två separata tillfällen gripits när han varit på väg till Syrien med hjälp av släktingars ID-handlingar.

Annons
Annons
Annons