Styckmästaren på jakt efter titeln som bankir

Förra sommaren fick han som finansman chansen att berätta om vad han tycker om näringslivet och hur det är att vara finansman i radioprogrammet Sommar. Annars är det oftast till-sammans med sin parhäst Sven Hagströmer som han publicerar sig i intervjuer eller debattartiklar. på gång Sommaren har börjat bra för Mats Qviberg, vd för investmentbolaget Öresund. Två affärer i den egna sfären som orsakat både börsstopp och pressmeddelanden på bara tre dagar. Mats Qviberg älskar att göra affärer och han har inte heller något emot att synas eller uttala sig i medier. Förra sommaren fick han som finansman chansen att berätta om vad han tycker om näringslivet och hur det är att vara finansman i radioprogrammet Sommar. Annars är det oftast till-sammans med sin parhäst Sven Hagströmer som han publicerar sig i intervjuer eller debattartiklar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är ju så att människor har behov av att synas, av att få uppmärksamhet och beröm. I dag ägnar sig företagsledningar i alldeles för hög grad åt problemlösning i stället för coaching och uppmuntran.
Ålder: 51 år.
Familj: Fru och tre vuxna barn.
Tjänar: 3 miljoner per år av tjänst.
Godast att äta på sommaren: Panerade abborrfiléer.
Bäst att dricka på sommaren: Les Belles Dames, en mycket god Sancerre.
Så kopplar jag av: Läsande en bok på sommarstället på Dalarö. Till midsommar tog jag med mig Lars-Erik Thunholms memoarbok.

– Vi har inget att dölja, tvärtom tycker jag att företagsledare ska vara öppna och tydliga med vad vi tycker så att andra aktie- ägare kan förstå vart vi är på väg. Vi tror på att transparens ökar intresset för det vi håller på med, säger Mats Qviberg, som tidigare på dagen, som ordförande i Bilia, beslutat att synliggöra de underliggande värdena i Bilia genom att dela ut bolagets fastigheter till aktieägarna. I vilken form utskiftningen ska ske är dock inte bestämt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons