Annons
X
Annons
X

Stureplanskrogar portar Ebba von Sydow

Modeprofilen och mediemaktfaktorn Ebba von Sydow har portats från koncernen Stureplansgruppens samtliga krogar. ”Hon föregår inte med gott exempel”, säger pressansvarig till SvD.se. Själv ser von Sydow det hela som ett missförstånd.

(uppdaterad)
Ebba von Sydow - inte längre välkommen på Stureplan.
Ebba von Sydow - inte längre välkommen på Stureplan.

Modeikonen och chefredaktören Ebba von Sydow har portats från Stureplansgruppens nattklubbar - bland annat Spy Bar, The White Room och Sturecompagniet.

– Jag kan inte kommentera varför, bara säga att det rör sig om en konflikt mellan vår vd Vimal Kovac och henne. Hon föregår inte med gott exempel, säger pressansvarig Stephanie af Klercker till SvD.se.

Förbudet gäller i tre år.

Annons
X

– Jag kan tyvärr inte gå in på varför det handlar om just den tidsperioden, säger Stephanie af Klercker till SvD.se.

Själv ser Ebba von Sydow det hela som ett missförstånd. Under rubriken ”Ledsen, förbannad och förvånad” skriver hon på sin blogg att en för henne främmande man kommer fram för att prata på Sturecompagniet i fredags.

”Jag vill leta reda på mina tjejkompisar, varför jag går därifrån istället för att stanna och prata med männen - och vi lämnar klubben. Tydligen är den ena mannen Vimal Kovac, vd för Stureplansgruppen. Vimal och hans vän är två personer som jag inte haft någon kontakt med tidigare, jag har ingen relation till dem, vare sig privat eller professionellt. Såvitt jag vet har vi heller ingenting otalt, och har jag ingen åsikt om någon av dem. Visst skulle jag ha kunnat stanna och prata artigt och trevligt en stund med dessa för mig främmande, äldre män - och om det uppfattades som otrevligt är jag verkligen uppriktigt ledsen för det.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Att hon skulle ha hällt ett glas vin över nattklubbsbossen som antytts av bland annat bloggaren Katrine Schullman tar von Sydow bestämt avstånd ifrån.

  Att hon skulle kunna uppfattas som kylig eller avståndstagande förklarar modeikonen med att hon tvingats bli mer på sin vakt efter all medieuppmärksamhet.

  ”Kanske kan jag ibland uppfattas som hård, när det mer handlar om att jag blivit mer försiktig med vilka jag stannar och pratar med.
  Och tyvärr tror jag inte att det är något specifikt för mig, alla tjejer är på sin vakt när de är ute. Tråkigt nog lever vi i ett samhälle där unga kvinnor känner att de måste var på sin vakt när de blir kontaktade av främmande män. Att man då kan välja att gå därifrån utan att behöva stanna och prata om man inte känner sig bekväm med siuationen, det tycker jag är viktigt”, skriver Ebba von Sydow.

  Hon har nu skickat ett mejl till Vimal Kovac där hon ber om ursäkt.

  Jag har skickat ett mail till Vimal och bett om ursäkt för om hans vän uppfattade det som otrevligt att jag inte hälsade artigt på honom. Det är jag uppriktigt ledsen för”, skriver hon och passar också på att berätta att hon aldrig tidigare blivit portad från någonting tidigare.

  Huruvida Stureplansgruppen med Vimal Kovac i spetsen accepterar ursäkten och häver avstängningen är fortfarande oklart.

  Ebbas blogg veckorevyn.com
  Annons
  Annons
  X

  Ebba von Sydow - inte längre välkommen på Stureplan.

  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X