X
Annons
X
Studio Barnhus är inte lika lätta att ringa in som andra svenska dansmusikframgångar som Eric Prydz, Swedish House Mafia och Tim ”Avicii” Bergling.
Studio Barnhus är inte lika lätta att ringa in som andra svenska dansmusikframgångar som Eric Prydz, Swedish House Mafia och Tim ”Avicii” Bergling. Foto: Linus Sundahl-Djerf

Studio Barnhus: ”Vi är hela tiden rädda att allt ska slut”

Långläsning

I skuggan av Avicii och Swedish House Mafia har dj-kollektivet, skivbolaget och studion med namnet Studio Barnhus lagt den alternativa dansmusikvärlden för sina fötter. Under nyårshelgen når deras till synes oändliga turné fester i Mexiko, Berlin och Manchester.

När klockan slår sju ser det fortfarande ut som en helt vanlig höstkväll på fisk- och skaldjursrestaurangen Sturehof vid Stureplan. I matsalen tycks ingen förutse det kaos som kommer att uppstå när Studio Barnhus lite senare under kvällen ska bidra till att sätta försäljningsrekord inne i ställets bakficka Obaren.

Studio Barnhus är namnet på den studio, det skivbolag och kanske framför allt det dj-kollektiv som musikproducenterna Axel Boman, Kornél Kovács och Petter Nordkvist haft ihop i snart tio år.

Studio Barnhus är inte lika lätta att ringa in som andra svenska dansmusikframgångar som Eric Prydz, Swedish House Mafia och Tim ”Avicii” Bergling.

Foto: Linus Sundahl-Djerf Bild 1 av 10

Studio Barnhus spelar skivor på Trädgården i Stockholm. Från vänster Kornél Kovács, Petter Nordkvist och Axel Boman.

Foto: Linus Sundahl-Djerf Bild 2 av 10

Axel Boman i studion på Barnhusgatan i Stockholm.

Foto: Linus Sundahl-Djerf Bild 3 av 10

Calle Dernulf menar att Studio Barnhus framgång bottnar i deras kärlek till musik från alla håll och kanter.

Foto: Linus Sundahl-Djerf Bild 4 av 10

”Om allt kraschar skulle jag lätt kunna gå tillbaka till att återigen spela på bröllop och bar mitzvor för att försörja min framtida familj”, säger Kornél Kovács.

Foto: Linus Sundahl-Djerf Bild 5 av 10

Axel Boman, Kornél Kovács, Petter Nordkvist.

Foto: Linus Sundahl-Djerf Bild 6 av 10

”Kornél var min biljett in i ball-Stockholm”, säger Axel Boman.

Foto: Linus Sundahl-Djerf Bild 7 av 10

Petter Nordkvist, Kornél Kovács och Axel Boman har tillsammans 150 resdagar per år.

Foto: Linus Sundahl-Djerf Bild 8 av 10

”Jag vet inte om jag vill skylla min kraschade relation på dj-yrket i sig, men det är klart att jag har haft stort fokus på karriären”, säger Kornél Kovács.

Foto: Linus Sundahl-Djerf Bild 9 av 10

Mitt i allt resande ska det också under veckorna spelas in ny musik. Såväl Kornél som Axel räknar med att ha nya album ute 2019.

Foto: Linus Sundahl-Djerf Bild 10 av 10
Annons
X
Annons
X
Annons
X