Studio Barnhus är inte lika lätta att ringa in som andra svenska dansmusikframgångar som Eric Prydz, Swedish House Mafia och Tim ”Avicii” Bergling.
Studio Barnhus är inte lika lätta att ringa in som andra svenska dansmusikframgångar som Eric Prydz, Swedish House Mafia och Tim ”Avicii” Bergling. Foto: Linus Sundahl-Djerf

Studio Barnhus: ”Vi är hela tiden rädda att allt ska slut”

I skuggan av Avicii och Swedish House Mafia har dj-kollektivet, skivbolaget och studion med namnet Studio Barnhus lagt den alternativa dansmusikvärlden för sina fötter. Under nyårshelgen når deras till synes oändliga turné fester i Mexiko, Berlin och Manchester.

Publicerad

När klockan slår sju ser det fortfarande ut som en helt vanlig höstkväll på fisk- och skaldjursrestaurangen Sturehof vid Stureplan. I matsalen tycks ingen förutse det kaos som kommer att uppstå när Studio Barnhus lite senare under kvällen ska bidra till att sätta försäljningsrekord inne i ställets bakficka Obaren.

Studio Barnhus är namnet på den studio, det skivbolag och kanske framför allt det dj-kollektiv som musikproducenterna Axel Boman, Kornél Kovács och Petter Nordkvist haft ihop i snart tio år.