Annons

”Stryp inte innovationen kring elsparkcyklar”

Lukas Samuelsson, Tier.
Lukas Samuelsson, Tier. Foto: TT, pressbild

Det är viktigt att vi inte reglerar bort möjligheten för innovation som i sig både kan öka säkerheten och göra våra städer mer hållbara. Det skriver Lukas Samuelsson på elsparkcykelföretaget Tier Mobility i en replik.

Under strecket
Publicerad

Elsparkcyklar är mer än bara ett nytt och roligt fordon, de är del av ett nytt hållbart transportsystem som på sikt möjliggör bilfria innerstäder. Ett transportsystem där e-fordon tillsammans med kollektivtrafik och cyklar befriar städer från bilköer och avgaser. Precis som MHF belyser (SvD Debatt den 21 november) har elsparkcyklar snabbt blivit en naturlig del av de svenska städerna. Det beror huvudsakligen på en anledning: stadsborna använder dem och ser nyttan av dem i vardagen.

För oss i branschen är säkerheten av högsta prioritet och något vi tar mycket seriöst. När nya fordon introduceras i trafiken är det naturligt att det skapas viss oro och skepsis kring säkerheten. En av anledningarna till att vi grundade branschföreningen Nordic Micromobility Association var att skapa forum för att diskutera frågor om säkerhet och integration i transportnätet.

Annons
Annons
Annons