Annons

Striden om Stenbecks dödsbo fortsätter

Den planerade bouppteckningen efter finansmannen Jan Stenbecks bortgång dröjer ytterligare. Boutredningsmannen Magnus Kindstrand kommer att ansöka om nytt anstånd hos Skattemyndigheten.

Under strecket
Publicerad

Boutredningen av Stenbecks tillgångar skulle efter en första ansökan om anstånd hos Skattemyndigheten vara klar den 30 september. Men utredningen drar ut på tiden och advokat och utredningsman Magnus Kindstrand beräknar nu att söka nytt anstånd hos Skattemyndigheten. - Det här är en omfattande utredning och bouppteckningen hinner inte bli klar till den 30 september, säger Magnus Kindstrand.

Magnus Kindstrand från Mannheimer Swartling advokatbyrå är tillsatt för att göra en oberoende utredning av Jan Stenbecks tillgångar, för att dessa sedan ska fördelas mellan Stenbecks fem barn. Hur mycket ytterligare tid som Magnus Kindstrand behöver för utredningen vill han dock inte kommentera. I mitten på juni blev det klart att Stenbecks arvstvist skulle avgöras i Sverige efter att Högsta domstolen beslutade att inte meddela prövningstillstånd i frågan om i vilket land som dödsboet skulle utredas. Cristina Stenbeck och hennes helsyskon har drivit en process för att flytta utredningen utomlands, medan Jan Stenbecks utomäktenskapliga son med ombud fått rätt i tingsrätt och hovrätt att utredningen ska göras i Sverige.

Annons
Annons
Annons