Teresa Küchler:Strauss-Kahn: Åtalet är illvilliga insinuationer

Teresa Küchler

Dominique Strauss-Kahn, som för tre år sedan friades från anklagelserna om att ha våldtagit en hotellstäderska i New York, står återigen åtalad för sexbrott. Men hans försvarsadvokater hävdar att det hela är en komplott, iscensatt av politiska fiender.

Under strecket
Publicerad
Dominique Strauss-Kahn vid domstolförhandlingar i USA 2011.

Dominique Strauss-Kahn vid domstolförhandlingar i USA 2011.

Foto: TT
Annons

Den förre IMF-chefen, som länge var den franska vänsterns mest lysande stjärna och förväntades ha stor chans att en dag bli president, riskerar upp till 10 års fängelse och 1,5 miljoner euro i böter för delaktighet i avancerad koppleriverksamhet.

Fallet, som har nog med smaskiga detaljer för att förse skvallerpressen med material i år framöver, kallas för Carlton-affären efter det hotell i den nordfranska staden Lille som ska ha varit navet för verksamheten. Företagare, politiker och poliser ska där ha försetts med lyxprostituerade från Belgien. Kvinnorna flögs också till städer som Washington, New York och Paris för att erbjudas till Strauss-Kahn av franska affärsmän som, enligt åklagarnas berättelse, ville hålla sig väl med mannen som så småningom kunde bli Frankrikes statschef.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons