Logga in för en bättre upplevelse.
Här samlar vi alla artiklar om Svenska köttdebatten.
Andra ämnen som ofta förekommer i artiklar om Svenska köttdebatten är: Livsmedel, Kost, Livsmedelsverket och Klimatpåverkan.
40 artiklar senast uppdaterad 2019-10-28 19:00.
Min slutsats är att de aktuella råden om att man ska äta mindre kött för hälsans skull saknar stöd av det slag som är gängse inom medicinsk forskning, och därför inte är enligt vetenskap och beprövad erfarenhet.
Kostexperter och hälsomyndigheter runt om i världen står eniga – att äta mycket rött kött och chark ökar risken för sjukdom.
Visst finns det många nyanser i sambandet mellan rött kött och hälsa som ofta missas i media, men den samlade vetenskapen visar att hälsoriskerna ökar med ökat intag.
Vetenskapen visar inte att kött är dåligt för hälsan.
Margit Richert: Trenden är tydlig: klimathotet har sjunkit in.
26,9 miljoner kronor.
KULTURDEBATT | Civiliserade blodfria produkter som framställs på ett sätt som gör det omöjligt att skönja att det rör sig om döda djur har länge varit ett lyckosamt illusionstrick från köttindustrin.
Svenskarna äter mindre kött för andra året i rad, samtidigt som landets köttproducenter går på högvarv.
Trenden tycks hålla i sig – svenskarna äter mindre kött.
Svenskarna äter allt mindre kött.
Fyra av tio svenskar säger nej till kött av klimatskäl.
Svenskarnas köttätande fortsätter att minska.
Det stämmer inte att allt kött som är producerat inom våra landsgränser är bra och ansvarsfullt framställt ”finkött”.
Om det fanns en köttombudsman borde man anmäla alla som kräver köttfria dagar och allmän köttskatt för hets mot matgrupp eller diskriminerande särbehandling av mat.
Svenskar äter i snitt nästan 55 kilo kött per person och år.
Mycket rött kött ökar risken för att drabbas av njursvikt, rapporterar forskare från Singapore.
Branschorganisationen Visita rekommenderar nu sina medlemmar att informera restaurangkunderna om varifrån kött, fisk och skaldjur kommer i från, skriver DN.
Fråga om djurets hemland, rata thailändsk kyckling – eller allt kött.
Köttvanorna förändras: USA antas nu ha nått "peak meat" – där minskar konsumtionen till följd av att allt fler kända personer tar avstånd från rött kött.
Svenskarna fortsätter att konsumera lika mycket kött, trots miljö- och hälsovarningar fortsätter, visar nya siffror från Jordbruksverket som SvD tagit del av.
”Om ett grönt språkrör inte ens orkar säga att vår landsbygdsminister är på fel spår i köttfrågan, då undrar åtminstone jag om Åsa Romson och Gustav Fridolin har rätt att kalla sig gröna.”
Landsbygdsminister Sven Erik Buchts (S) uttalande i Sveriges Radio Ekot om att klimatfrågan inte hör ihop med köttkonsumtionen sågades i går från flera håll.
Lantbruksminister Sven-Erik Bucht (S) menar att ökad köttkonsumtion inte utgör något problem för miljön.
Landsbygdsminister Sven Erik Bucht (S) ser inte den ökade köttkonsumtionen som ett miljöproblem.
”Det är dags att göra upp med den svenska köttprotektionismen.
En ny metod som avslöjar fiffel med ursprungsmärkningen av kött ska införas till sommaren, skriver Lantbrukets affärstidning ATL.
Nu, när den stora köttfuskhärvan uppdagats, ska certifieringsreglerna för Kravmärkt kött ses över, skriver lantbrukstidningen ATL.
Att enbart tala om svenska bönders förträfflighet, de strängare svenska miljöreglerna och det starkare djurskyddet räcker inte.
I stället för att lyssna på konsumenterna väljer EU-kommissionen att gå den europeiska köttindustrins väg.
Att det var Findus och inte Livsmedelsverket som upptäckte hästsköttet väcker kritik.
Skandalen om hästköttet är ett perfekt tillfälle att fråga oss varför vi äter vissa slags djur.
Att äta för mycket kött är inte bara problematiskt ur miljöperspektiv.
Att Jordbruksverket vill minska köttkonsumtionen genom en skatt stämmer inte.
Medan bilisten måste betala för sina utsläpp slipper köttkonsumenten.
Hur kan det vara så lockande att föreslå skatter och förbud så fort någon annan inte tycker som dem eller inte äter den mat som de själva föredrar?
Köttkonsumtionen får förödande konsekvenser för klimatet.
Debatten om hållbara matval handlar idag nästan uteslutande om kött (Brännpunkt 13/12).
Vi behöver minska den miljöpåverkan som matkonsumtionen står för.
Köttfria måndagar är inte lösningen på klimatfrågan.
Att låta köttceller växa i en behållare i stället för i ett djur ger en både miljövänligare och hälsosammare produkt.