Logga in för en bättre upplevelse.
Vendela Wikström minns surkålsgryta och vill glömma en middag i Grekland.
Siri Barje minns picknick i Paris och lagar en ”sjuk” carbonara.
Mästerkocksvinnaren bjuder på dumplings och slår ett slag för kålrabbi.
Kocken Erik Brännström avslöjar hemligheten med sin bolognese.
Vardagsräddarna som Björn Wahlund alltid har i frysen.
Krögaren Sandra Mastio om kärleken till pommes frites och att bli godkänd av sin ”nonna”.
Tove Nilsson äter fultacos på fredagar och drömmer om att öppna thaikrog.
Leo Frodell struntar i termometern och har alltid ketchup hemma.
Pastakocken reder ut myten om den italienska nonnan.
Instagramprofilen Jenny Bäcklund bjuder på husmorstips.
Coura Mbaye vill inspirera fler att prova nya kryddor och smaker.
Acne-grundaren har öppnat en restaurang där ljudet är en del av besöket.
Krögare om sina bästa smaksättare.
Så ser matprofilen My Feldts fantasifulla drömmiddag ut.
Krögaren Eva Trams bästa dryckesmatchning till kladdkaka.
Kocken Ida Bauhn tackar varken nej till ostmackor eller tacos.
Matprofilen Laven Mokris avslöjar sin bästa dryck till lax.
Mästerkock-vinnarens bästa smaksättare – och käraste matminnen.
Tea Malmegårds knep för att känna sig som Bree i ”Desperate Houswives”.
Gustav Trägårdh tipsar om världens bästa bagare.
Matinspiratören Ayla Canpunar fyller kylen med korv.
Matutvecklaren Claes Petersson uppfinner mångmiljonsäljande recept.
Kokboksförfattaren Julia Tuvesson tipsar om sitt bästa tilltugg till bubblet.
Kina-baserade krögaren Jonas Lundgren om landets äckligaste mat.
Så lurar Marcus Samuelsson sin sexåring som vägrar att äta grönsaker.
Norske stjärnkocken Christopher Davidsen om första matminnet.
Stjärnkrögarens husmorstips: Köp riktigt smör – ha det framme.
Jenny Neikell om kärleken till mackor och halvfabrikatet hon måste ha.
Spessos kreativa chef Desirée Jaks om kryddan som lyfter allt.
Renée Voltaire packar ned visp och minns en japansk svampkrog.
Krögaren Davide Disisto klarar sig inte utan parmesanrivare – saltar med sardeller.
Stjärnkocken Jacob Holmström om det mest motbjudande han ätit.
Nidal Kersh delar med sig av bästa smaksättaren och sin paradrätt.
Årets kock bjuder på hemligheten bakom sin pasta bolognese.
Tellström dricker bourbon till grillat och gillar inte slarv med tunnbrödsrullar.
Filip Poon imponerar med vodkapasta – drömmer om interaktiv krog.
Pi Thanh Le om sin kärlek till friterad kyckling och ketchup.
Sébastien Boudet om överkokt pasta och sina principer för vin.
Johan Backéus om hemliga restaurangdrömmen och kärleken till ostbollar.
Mai-Lis Hellénius om en imponerande första dejten-sallad och olivoljans storhet.
Louise Johansson tipsar om bästa drycken till potatissoppa.
Vivi Wallin om oväntade användningsområden för dippmix.
Karin Lei om favoritkrogen, bästa smaksättaren och sin paradrätt.
Camilla Hamids bästa matminnen: "Har nog ätit hela menyn."
Elsa Billgren är besatt av banan och jordmötssmör.
Kristin Boman äter snabbnudlar i sängen och undviker alltid picklat.
Mästerkocken Sebastian Gibrand minns mormors pepparkakor.
Matilda Jackson öppnar nytt – men äter på pappas krog nästan varje dag.
Författaren Jonas Jonasson om sitt första matminne – och chocken det gav.
Florencia Abella: ”I världens bästa matstad finns världens bästa dulce de leche.”