Logga in för en bättre upplevelse.
Här samlar vi alla artiklar om Ojnareskogen.
Andra ämnen som ofta förekommer i artiklar om Ojnareskogen är: Nordkalk, Gotland, Högsta förvaltningsdomstolen och EU-kommissionen.
Mark- och miljööverdomstolen säger nej till kalkstensbrytning i Ojnareskogen på norra Gotland.
Striden om Nordkalks planerade brytning i Ojnareskogen på norra Gotland är av allt att döma inte avgjord.
Ett Natura 2000-område på Gotland – som sätter stopp för kalkbrytning – kan öppna upp för en omställning av svensk basindustri.
Tove Lifvendahl: I tio års tid har striden pågått, som har inkluderat otaliga juridiska turer, politiska debatter, fältbiologer som kedjat fast sig och feministaktivister som visat brösten.
Hela den svenska gruvindustrin kan påverkas av regeringens beslut att skydda Ojnareskogen, varnar IF Metalls ordförande Anders Ferbe, som sitter i Socialdemokraternas partistyrelse.
Bakgrund: Kalkstriden på Gotland
Att skydda Ojnareskogen på Gotland är ingen dussinfråga för miljö- och klimatminister Åsa Romson (MP).
Regeringen beslutar att Ojnareskogen på Gotland ska skyddas.
Ojnareskogen på Gotland ska bli ett skyddat Natura 2000-område.
Regeringen har idag beslutat om att skydda området där Ojnareskogen ligger.
S ger vika för MP i frågan om kalkbrytning i Gotländska Ojnareskogen.
Länsstyrelsen på Gotland bedömer att Ojnareskogen behöver skyddas för att Sverige ska leva upp till EU-kraven på skyddade Natura 2000-områden.
IF Metalls ordförande Anders Ferbe ger sig in i debatten om Ojnareskogen på norra Gotland.
Regeringen får inte fatta något beslut om att utpeka Bungetäkten som ett Natura 2000-område.
Regeringen är nu nära ett beslut om huruvida Ojnareskogen på norra Gotland ska bli ett skyddat Natura 2000-område, uppger miljöminister Åsa Romson för P4 Gotland.
Regeringen vill stoppa planerna på kalkbrytning i Ojnareskogen på Gotland genom att föreslå att hela området blir ett EU-skyddat Natura 2000-område, erfar Dagens Nyheter.
Nordkalk kan komma att kräva staten på stora skadestånd om regeringen stoppar planerna på ett kalkbrott i Ojnareskogen på Gotland.
För övrigt visar den offentliga statistiken att Sveriges mest entreprenöriella region numera heter Gotland.
Den kanske största miljöstriden i svensk historia håller nu på att avslutas, efter tio år i olika rättsliga instanser ända upp till Högsta domstolen.
I valrörelsen säger S-ledaren Stefan Löfven att han inte gör något avkall på miljön om den står i konflikt med utveckling och jobb.
Naturvårdsverket och länsstyrelsen överklagar domen den 2 juni från mark- och miljödomstolen som ger Nordkalk rätt att bryta kalk i Ojnareskogen på norra Gotland.
Oväntat för Nordkalk.