Logga in för en bättre upplevelse.
I vår serie "I köket med..." lär vi känna några av Sveriges främsta matprofiler. Se dem laga en av sina favoriträtter i inspirerande möten vid spisen.
När trenderna inte kommer av sig själva får man ta saken i egna händer.
Niklas Ekstedt saftar och syltar året om.
Räcker det inte med att laga mat och driva krog?
Att skapa rubriker har inte varit något självändamål, ändå har det blivit så för kockduon Kalle Nilsson och Jocke Almqvist.
Hon beskriver sig själv som en färgstark person med mycket karaktär – egenskaper som också går igen i hennes matlagning.
Redan för 12 år sedan introducerade Erik Videgård Sichuanköket för stockholmarna.
Den slitiga tiden på den trestjärniga krogen utanför Barcelona fick Isabella Morrone att inse hur viktigt det är att trivas på jobbet.
En stjärna betyder så mycket.
Emma Erlandsson, som tävlar i Årets kock på torsdag, avskyr att tävla, men älskar att vinna.
Går det att kombinera restaurangmat på toppnivå med träning och hälsa.
Två egna restauranger, jurymedlem i Årets Kock och utsedd till Årets krögare.
Att driva restaurang i dag handlar mycket om att tolka kroggästens beteende eller till och med ligga steget före.