Logga in för en bättre upplevelse.
Oscar Leander hade gärna gått på vindejt med Iggy Pop.
Jill Johnson om bubbel, riesling och vilken kändis hon vill ta en drink med.
Tina Nordström om överskattade matkombinationer och vad som dödar en bra fest.
Cecilia Oldne väljer vin efter väder och har investerarhatten på när hon väljer gå bort-present.
André Seerup om festdödande öl och att dricka vin med Arsene Wenger.
Filip Gemzell om vattniga drinkar och en underbar syrah.
Pia Stjärnvind om en missnöjd trummis och ett hål i väggen i Florens.
Anton Windmar om att vara bartender på fest och att våga släppa bubblet.
”Jerka” Johansson om kolsyrat otyg och nära döden-upplevelse på Franzén.
Ander Rydell tipsar om vodka till rent fett och macererar husvin i köket.
Johan Iller om fotboll, vin och farmoderns hemliga lingon-recept.
Mons Kallentoft om festdödare och sin bästa dryckesupplevelse.
Cyril Hellman tipsar om favoritbarerna i varje stadsdel.
Kökschefen Björn Wahlund tar med sig ’blanda kanna’ på fest och längtar efter lussekatter och Meursault.
Karl Fredrik Gustafsson undviker tungt rött till pizza men dricker gärna chablis till sparris.
Vinprovaren avslöjar Systembolagets bästa viner under hundringen.
Linda Pérez tipsar om vad som blir höstens svar på sommarens rosé.
Catarina König imponerar med en god sour-drink och delar gärna en flaska pinot med Mischa Billing.
Men det finns en punkt där Cissi Efraimsson är strikt traditionalist.
Författaren Jens Lapidus om fredagsviner och festdödare.
Patric Nadalutti blandar en dirty editor och anländer till festen med tolv champagneglas.
Artisten Miss Li avslöjar vilken dryck som krävs inför en spelning.
Så svarar Christopher Garplind på frågan om det mest kulturelitistiska man kan dricka.
Poddaren Malin Eklund minns lyxvin som dracks direkt ur tunnan.
Artisten Amanda Werne om festliga drycker och rider-måsten.
”Finns många viner som lämpar sig betydligt bättre.”
Historikern Per Faxneld om överskattade smakkombinationer och Strindbergs favoritdryck under sekelskiftet.
Pernilla Wahlgren firar helg med cava och dricker gärna sitt nya vin till fisk och skaldjur.
Sångaren Joacim Cans firar alltid med champagne.
Tv-kocken Tareq Taylor lagar gärna en romantisk middag och vet hur man sabrerar en flaska bubbel.
Emma Knyckare minns en white russian på bröstmjölk.
Tjogets starke man Markus Davidsson delar gärna en magnumflaska med brasilianske musikern Jorge Ben Jor.
Sommelieren Daniella Illerbrand firar lördag med en GT, dricker porter till ostron och undviker sådant som innehåller dåliga grejer.
Vinprofilen Johan Magnusson vet nyckeln till en perfekt vinkällare.
Chianti Classico-proffset Sofia Ruhne föredrar lokal gin och citron i sin GT och låter champagne sätta fart på festen.
Mat- och vinprofilen Frida Lund om favoriterna i glaset.
Sommelieren Mischa Billing inleder helgen med en klassisk cocktail.
Stjärnbartendern Emil Åreng har alltid gin hemma och firar med champagne och öl för att få kontrast i livet.
Philippe Cordonnier avslöjar bästa vinet under 100 kronor på Systembolaget.
Krögaren fick en av sina bästa dryckesupplevelser förra året och tycker att temperaturen är avgörande.
Sveriges enda kvinnliga ostrondykare Lotta Klemming har mezcal på drinkbordet och alltid en champagne på kylning.
Tina Nordström matchar blodkorv med lagrad madeira, tycker ljummen sangria dödar festen och tar gärna en hutt rom i köksfåtöljen.
Vimmelmamman Lotta Gray är svag för hederlig bärs, skippar sellerin i sin Bloody Mary och vill gärna dricka flaggpunsch med Magda Gad.
Stjärnkocken Frida Ronge om sin romantiska överraskning.
Stjärnsommelieren Hans Wejnefalk Larsson litar på att champagne alltid lyckas höja stämningen.
Drinkfluencern Robin Bruhn möter gärna upp Bill Murray på hotellbaren i Tokyo, dricker sin egen IPA och flyr undan billig tequila.
Galleristen Marina Schiptjenko firar med champagne och vill dricka rödvin med singer-songwritern Kate Bush.
Krögaren Erik Mård inleder helgen med lokal IPA på burk och överraskar helst med en rejäl skaldjursplatå.
Musikaliske sommelieren David Isberg lyfter festen med bubbligt vin och äter våfflor till unik Arketyp-öl.
Pizzaproffset Oskar Montano lagar gärna cacio e pepe och vänder sig till italienskt moscato när festen ska räddas.