Dynastin

Dynastin

SvD-exklusiv podd, dokumentär , 6 avsnitt

Finansmannen Jan Stenbeck fostrade sina barn till att utföra stordåd. Så varför har de i dag lämnat över ansvaret för hans imperium? Dynastin är poddserien om syskonen Cristina, Hugo, Sophie, Max – och Felix, deras hemliga halvbror. En historia om miljardarv och miljardaffärer, vinster och förluster.

De öppna avsnitten finns även på
PodMeSpotifyiTunes
Avsnitt 1

Del 1 av 6. Fyra syskon växer upp med en pappa som är en av Sveriges kändaste personer, en omstridd företagare som styr sitt imperium med järnhand. Men när ett samtal kommer från Luxemburg förändras allt.

Läs mer
Avsnitt 2

Del 2 av 6. Imperiet är i gungning efter Jan Stenbecks plötsliga död. Många ifrågasätter om 24-åriga Cristina klarar av att ta hans plats. Jan begravs under ovanliga former – och hans största hemlighet uppdagas.

Läs mer
Lyssna på alla avsnitt

Få hela poddserien – och allt från SvD.

Därefter ordinarie pris 199 kr/mån. Avsluta när du vill.

Redan prenumerant? Logga in för att lyssna.
Lyssna på fler avsnitt
Del 3: Blodspengar på kontot
Endast för prenumeranter

Del 3: Blodspengar på kontot

Del 3 av 6. Den okända sonen Felix växer upp utan att någonsin få träffa sin pappa. När han får veta att han kommer att ärva hundratals miljoner så vill han först bara skänka bort pengarna. Samtidigt stakar Cristina ut en helt ny riktning för familjeimperiet och inleder det hela med en riskabel affär i Tyskland.

Del 4: Kronprinsen och svarta fåret
Endast för prenumeranter

Del 4: Kronprinsen och svarta fåret

Del 4 av 6. Två bröder växer upp tillsammans – men deras liv blir väldigt olika varandra. Medan lillebror Max charmar alla och tar plats som Cristinas parhäst i dynastin, slår storebror Hugo in på ett mörkare spår.

Del 5: På botten av botten
Endast för prenumeranter

Del 5: På botten av botten

Del 5 av 6. Familjen Stenbeck är i chock efter telefonsamtalet från New York. Samtidigt försvinner den okända sonen Felix in i en destruktiv dimma. Kinnevik tycks gå mot en ny gyllene era – men allt är inte som det ser ut.

Del 6: Ärva och fördärva
Endast för prenumeranter

Del 6: Ärva och fördärva

Del 6 av 6. En av Kinneviks större ägare frågar sig vad som har hänt med dynastin. SvD:s reporter får höra ett rykte om Cristina Stenbeck. Och två syskon möts i en svit på Grand Hotel i Stockholm.

SvD:s premiumpoddarSvD:s premiumpoddar

Få tillgång till alla avsnitt.
Och hela SvD:s journalistik.

  • Alla artiklar på SvD.se
  • SvD Morgonrapport
  • Tillgång till SvD:s app (iOS och Android)
  • SvD-exklusiva poddar
  • Tidningen som nedladdningsbar PDF
  • Dela digital tillgång med 1 person

Just nu får du tillgång till SvD Digital helt gratis i en månad. Därefter ordinarie pris 199 kr/mån. Avsluta när du vill.

Utvalda artiklar
Fler artiklar
Upptäck fler SvD-poddar