X
Annons
X
Recension

Total war: Rome 2 Storvulen strategi håller toppklass

Det efterlängtade strategispelet ”Total war: Rome 2” är så massivt att tempot blir lidande. Trots det är det här strategi i särklass.

Total war: Rome 2 Foto: CREATIVE ASSEMBLY/SEGA

När strategispelet “Rome: Total war” släpptes för nio år sedan, slog ”Total war”-serien igenom fullständigt. “Total war: Rome 2” är den efterlängtade direkta uppföljaren till ”Rome”, och det åttonde fristående spelet i serien. Antiken är åter igen skådeplatsen, strax efter att republiken Rom grundades. Romarriket består här av några futtiga städer på den italienska halvön, och målet är att skapa sig ett imperium. Romarna är bara en av många stater man kan spela, alla med egna intressanta militära och civila förutsättningar och utmaningar.

Seriens formel är oförändrad: turordningsbaserad strategi kombinerat med taktiska realtidsstrider. ”Rome 2” är det maffigaste spelet i serien hittills, geografiskt sträcker sig kartan från norra Afrika, över Europa och till västra Indien. Den visar också upp spelets visuella överlägsenhet, med sublimt detaljerad terräng. Även om den konstant inzoomade kameran ger mindre överblick än tidigare, syns de frodiga landskapen, dimmiga bergstopparna och gassande öknarna desto klarare.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X